Staatsbosbeheer sluit mountainbikeroute om droogte

17 april 2020, 15:58

Droogte
ANP-333592354-1-1240x600
ANP-333592354-1-1240x600
ANP-333592354-1-1240x600

Staatsbosbeheer heeft vrijdag de mountainbikeroute door Boswachterij Westerschouwen in Zeeland voor onbepaalde tijd afgesloten. Dat was volgens de dienst nodig, omdat de route door de droogte “erg rul en erg moeilijk te befietsen” is geworden. Daardoor kunnen ongelukken gebeuren waarvoor medische zorg nodig is. Extra belasting van de zorg moeten we in deze coronatijd voorkomen, aldus boswachter Marijke Lieman.

Boswachterij Westerschouwen op Schouwen-Duiveland is het grootste bos van Zeeland. Het mountainbikeparcours is erg populair. Staatsbosbeheer constateert echter net als Natuurmonumenten dat veel mensen in deze coronatijd voor het eerst op een mountainbike stappen, met of zonder kinderen. “De Westerschouwenroute is al minder geschikt voor beginners, maar door de droogte is het helemaal lastig”, aldus Lieman.

In heel Nederland is er last van droogte.

De boswachter ziet dat onervaren fietsers de moeilijkste stukken vermijden door andere paden te nemen. Dat is verboden, omdat dat veel verstoring geeft in het huidige broedseizoen. Handhavers gaan daar extra op toezien, aldus Staatsbosbeheer. De route gaat pas weer open als het flink geregend heeft en de schade aan de paden is hersteld.

Foto: ANP

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven