Weekendweer: zaterdag fikse buien, zondag droger?

17 maart 2023, 07:30

Weekendverwachting
De paraplu heb je zeker op zaterdag wel nodig! Foto: Ton Wesselius

Er staat ons een wisselvallig weekend te wachten, met vooral op zaterdag kans op een aantal stevige buien. Of de temperatuur daarbij wel aangenaam is en of er ook veel droge momenten zijn, lees je in dit weekendweerbericht.

Vandaag start in ieder geval droog met regionaal ook wat zon. In de loop van de dag neemt wel de bewolking toe en valt lokaal wat regen. Het wordt zacht met 11 tot 17 graden. Lees meer over het weer van vandaag in ons uitgebreide weerbericht.

Regionaal stevige buien op zaterdag

Zaterdag is het op een lokale bui na droog. Dan is ook de zon even te zien en op die momenten is het prima toeven buiten. Toch is het overwegend droge weer van korte duur, want in de middag trekken stevige buien vanuit het zuiden over het land. Daarbij is lokaal kans op veel regen in korte tijd en mogelijk zit er ook een klap onweer tussen.

Ondanks het wisselvallige weer is het wel erg zacht. Met een zwakke tot matige zuidenwind wordt het namelijk al gauw 13 tot 15 graden in het westen tot 16 graden landinwaarts. In Zuid-Limburg kan het kwik zelfs oplopen naar 17 graden. Tijdens droge perioden kan het daardoor best wel lenteachtig aanvoelen.

Zondag eerst buien, daarna droger

Het buiige weertype zet zich in de ochtend van zondag nog even voort, met vooral landinwaarts nog een aantal buien. In het westen is het al droog en in de middag is dat ook het geval in de rest van het land. Doordat de wind van zuid naar west draait wordt iets minder zachte lucht aangevoerd, waardoor de maxima blijven steken op 10 tot 14 graden. Als je dus aangenaam op een terras wil zitten, kies dan een plekje uit de wind en in de zon.

Of het de komende weken wel echt lenteweer wordt, kan je checken in onze nieuwste maandverwachting.

Dit weekendweerbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Donny de Koning

Donny de Koning

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven