Poncho mee in carnavalsweekend

19 februari 2023, 06:30

Feestdagen
Carnaval in Breda, 't Kielegat. Foto: Henk Voermans

Het carnavalsweekend staat voor de deur en feestvierders staan te popelen om buiten op een plein ouderwets carnaval te vieren. Of je het droog houdt tijdens het feesten vertellen wij jou in dit artikel.

Tijdens de dagen dat uitbundig carnaval wordt gevierd kunnen de feestvierders rekenen op wisselende weersomstandigheden. Het carnavalsweekend verloopt wisselvallig met van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. Vanaf zondagmiddag blijft het zo goed als droog.

Zondagochtend zijn er nog veel wolkenvelden en zal het van tijd tot tijd regenen en motregenen. Vanuit het noorden wordt het op steeds meer plaatsen droog. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de deelnemers en bezoekers van de diverse carnavalsoptochten. Daarbij staat een overwegend matige wind. Als de zon nog even doorbreekt mag je je gelukkig prijzen, want de zon zal lang niet overal te zien zijn. In het zuiden is het op veel plaatsen 10 graden.

Na het weekend veelal droog?

De laatste twee carnavalsdagen lijken vrijwel droog te gaan verlopen. Toch is uit dikkere bewolking een spatje regen niet helemaal uitgesloten. De bewolking overheerst, maar soms verschijnt ook even de zon. Op uitbundige zonneschijn hoef je niet te rekenen. De middagtemperatuur ligt in de zuidelijke provincies tussen 11 en 13 graden. In de nachtelijke uren en in de vroege ochtend is het 5 tot 7 graden.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven