Weekendweer: lang paasweekend met veel zon

15 april 2022, 08:10

Weekendverwachting
Kamperen in april. Foto: Toon Boons

Deze Goede Vrijdag start grijs, maar de rest van het paasweekend is het flink zonnig. Tweede paasdag komt het zonnige weer wat onder druk te staan. Alle details lees je in dit weekendweerbericht.

Goede Vrijdag start op veel plaatsen met mist of lage bewolking. Geleidelijk breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Meer details over het weer van vandaag lees je in het uitgebreide weerbericht Nederland.

Twee zonovergoten dagen

Zowel zaterdag als zondag is het vaak zonnig. Zondag is wel wat meer hoge bewolking aanwezig. Desondanks kunnen we op beide dagen 10 of 11 uur zonneschijn verwachten. De wind is op beide dagen zwak tot hooguit matig en waait zaterdag uit het oosten en zondag uit het zuidoosten.

De middagtemperatuur is beide dagen vergelijkbaar. Op de Waddeneilanden en direct langs de noordkust wordt het 14 of 15 graden. In de rest van het land warmt de zon de lucht op naar 16 tot 18 graden. In Brabant en Limburg kan het lokaal 19 graden worden. Kampeerders moeten wel rekening houden met koude nachten. Het kan flink afkoelen met minima rond 4 graden. Vooral op de zandgronden kan het aan de grond tot een graadje vorst komen.

Zonnebrandcrème weer nodig

Uit de wind kan je ’s middags zonder jas prima in de zon zitten. De zon schijnt in deze tijd van het jaar steeds krachtiger. Ga je genieten van de zon dan is het gebruik van zonnebrandcrème verstandig. De zon schijnt zaterdagmiddag in het hele land met UV-index 4 en zondag rond 13:30 uur is in Zuid-Nederland zelfs eventjes UV-index 5 mogelijk. Zonder zonnebrandcrème kan je huid bij zonkracht 4 binnen 30-60 minuten verbranden bij. Bij zonkracht 5 is dit al in 20-40 minuten, afhankelijk van je huidtype.

Paasmaandag mogelijk meer wolken

Ook maandag is het waarschijnlijk op de meeste plaatsen ook nog droog en vrij zonnig. In de loop van de middag neemt de bewolking wat toe. Het wordt 14 graden op Terschelling, 17 graden in Amsterdam en 19 graden in Eindhoven.

Na Pasen moet de temperatuur iets inleveren. Vanaf dinsdag komen de maxima waarschijnlijk uit op 13 tot 16 graden. Daarbij zijn er wat meer wolken en neemt de neerslagkans toe. De kans op een echt nat weertype blijft voorlopig echter zeer klein.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black