Bergetappes Giro d’Italia dit weekend in de wolken

14 mei 2021, 11:39

Na een aantal regenachtige etappes in de Giro d’Italia ziet het weerbeeld er in de komende (berg)etappes wat beter uit. Helemaal droog blijft het naar verwachting niet met kans op een bui, maar verregende etappes worden niet verwacht. Wel overheerst de bewolking en op de diverse toppen rijden de renners met hun hoofd in de wolken.

Na de vlakke etappe op deze vrijdag trekken de renners door de Apennijnen. De etappe van zaterdag start in Foggia en vooral in de ochtend is een enkele bui mogelijk. Er is een mix van zon en wolken en de temperatuur ligt bij de start van de achtste etappe tussen 15 en 20 graden. Na de start over glooiende wegen door de regio Apulië gaan de renners onderweg naar de Bocca delle Selva. Deze puist van 1392 meter moet beklommen worden bij veel bewolking en hoe hoger de renners komen, hoe groter de kans op mist. De temperatuur ligt op de top rond 9 graden.

Na een afdaling van ongeveer 40 km wacht op het eind nog een klim naar finishplaats Guardia Sanframondi. Het is droog, de zon schijnt af en toe door de wolken heen en het is een graad of 14.

Bergetappe op zondag eindigt bij de skipiste van Campo Felice

Zondag wordt een dag met vele toppen en dalen. Onder andere de Passo Godi, de Fonti Ciarlotto en de Forca Caruso worden beklommen. De bewolking heeft zondag de overhand en de toppen liggen vaak in de mist. De rit eindigt met een zware slotklim bij de skipiste van Campo Felice. Het is overwegend bewolkt en de temperatuur ligt rond 13 graden.

Maandag wordt de eerste week afgesloten met een etappe van L’aguila naar Foligno. In het eerste deel van de etappe gaat het nog op en af, maar op het eind is het afdalen naar finishplaats Foligno. De zon schijnt tijdens deze etappe geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. De kans op regen is klein en de temperatuur is in finishplaats Foligno een graad of 22.

Foto: AdobeStock Baranq

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook