Weekendweer: zo zonnig wordt het

14 april 2023, 07:30

Weekendverwachting
Fietsen tussen de bloesembomen. Foto: Jos Hebben

Het weerbeeld ziet er dit weekend niet verkeerd uit, maar op en top lenteweer met volop zonneschijn staat ook niet in de verwachting. Welk weer we krijgen en of het ook droog blijft lees je in deze weekendverwachting.

Deze vrijdag begint met volop zonneschijn en het is in de ochtend droog. Vanmiddag verschijnt er bewolking en in het zuiden kan een enkele bui voorkomen. De temperatuur loopt op naar 14-15 graden. De details voor het weer vandaag lees je in het uitgebreide weerbericht.

Zaterdag: prima weer voor buitenactiviteiten

Op de eerste dag van het weekend schijnt geregeld de zon, maar vanuit het oosten neemt de bewolking toe. In de oostelijke helft kan later op de dag wat lichte regen vallen. In de westelijke provincies blijft het droog en breekt ook in de middag de zon af en toe door.

De matige, aan zee soms (vrij) krachtige wind draait naar een noordelijke richting en voert voor het gevoel nog frisse lucht aan. In het noorden wordt het 11-12 graden, in het zuiden en zuidwesten kan het 14, lokaal 15 graden worden. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele gebruikelijke temperaturen.

Het is dan ook prima weer voor een wandeling of fietstocht in de steeds groener wordende natuur. Ook kan je volop van de bloesembomen genieten.

De bollenvelden staan in bloei. Foto: Ed van Pelt
De bollenvelden staan in bloei. Foto: Ed van Pelt

Zondag: weinig verandering

Het weerbeeld op zondag ziet er niet heel anders uit. Opnieuw is het in de oostelijke helft van het land vaak bewolkt en kan wat lichte regen vallen. Later op de dag is het meest droog. In de rest van het land is het droog en schijnt geregeld de zon. De noordenwind is meest matig en het wordt 11 tot 14 graden.

Het is dan ook prima weer om de lopers van de marathon in Rotterdam aan te moedigen. Ook is het heerlijk weer om naar de Amstel Gold Race te gaan.

Volgende week zonniger en warmer

Na het weekend is het droog en schijnt de zon flink. De wind waait uit het oosten en daarmee wordt steeds zachtere lucht aangevoerd. Maandag is het 14 tot 16 graden, in de tweede helft van de week wordt het op steeds meer plaatsen 20 graden en meer.

Dit weekendweerbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven