Weekverwachting: koude maartweek met buien en zon

14 maart 2021, 19:18

Weekverwachting
schapen winter

Het is de komende week vrij koud voor de tijd van het jaar. De eerste dagen ligt de middagtemperatuur net onder de 10 graden, later in de week nog wat lager. Ook neemt na woensdag de kans op vorst in de nachten toe. Eind van de week is bij eventuele buien zelfs kans op winterse neerslag.

Na een winderige periode sinds afgelopen donderdag is het komende week veel minder onstuimig. Wel waait de wind uit noordelijke richtingen en voert koude lucht aan.

Maandag en dinsdag waait de wind uit het noordwesten. Op maandag is er een mix van wolken, zon en buien. Dinsdag start droog, maar gedurende de dag neemt de kans op regen toe. De middagtemperatuur komt uit op 7-9 graden. ’s Nachts is het 2-5 graden. 

Ook woensdag is er veel bewolking en kans op een beetje regen. Er waait een koude noordenwind en het wordt maximaal 8 graden.  

zon buien winter landbouw
zon buien winter landbouw

Foto: Astrid Wiessner Hoog

Meer zon, kans op een winterse bui en koude nachten

Donderdag draait de wind van het noorden naar het noordoosten. Het weerbeeld wordt droger met vanaf vrijdag ook meer zonneschijn. Er is nog wel kans op een enkele bui en uit zo’n bui kan hagel of zelfs natte sneeuw vallen.

Het is vanaf donderdag koud voor de tweede helft van maart met overdag 5-8 graden en in de nachten op veel plaatsen lichte vorst. In het binnenland kan het in de nacht naar zaterdag lokaal zelfs matig vriezen met minima net onder -5 graden.

Lees ook: tuinieren in maart, wat kun je al doen in de tuin?

Hoofdfoto: Chris Meewis

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven