Veel regen in midden en westen van het land

12 oktober 2023, 16:36

Regen
Veel regen vandaag. Foto: Ton Wesselius

In het midden en westen van het land heeft het donderdag veel geregend. Lokaal viel 45 millimeter. De komende uren trekt de regen via de provincie Utrecht naar Gelderland.

De regen kwam regionaal met bakken uit de lucht en het kwam ook tot onweer. Onder meer in Poeldijk viel veel regen. Daar kwam 45 millimeter neerslag uit de lucht. Er viel evenveel regen in Leiden en Woerden. Normaal gesproken valt in de hele maand oktober zo'n 77 millimeter regen.

De komende uren trekken de stevige buien richting het oosten over het midden van het land. Tot dusver is er in Odijk 36 en in Woudenberg 33 millimeter gevallen. In het zuiden valt ook wat regen, maar wel een stuk minder. In het noorden van het land is het zo goed als droog. Lees hier het weerbericht.

De regen kan voor problemen zorgen op de weg. Door de zware buien is namelijk kans op aquaplaning. Donderdagochtend was het ook al druk op de weg door de regen en ongelukken. Rijkswaterstaat verwacht dat de avondspits donderdag ook druk wordt, onder meer doordat vrijdag in de regio's midden en zuid de herfstvakantie start.

Website van het jaar promo 2023

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven