Weekendweer: prachtig zonnig weer

12 november 2022, 07:30

Weekendverwachting
Kinderen spelen gooien met bladeren in de herfst

Koude start

Na een koude nacht met in het binnenland op veel plaatsen vorst aan de grond is het ook zaterdagochtend best fris. Aanvankelijk ligt de temperatuur tussen 2 en 7 graden en kan het mistig zijn. Op veel plaatsen schijnt de zon. Alleen over het noorden en noordwesten trekken wolkenvelden.

Zaterdag: vrij zonnig en zacht

Zaterdagmiddag is het heerlijk weer. Het is zonnig met ook wat sluierbewolking. De bewolking in het noorden en noordwesten breekt en maakt geleidelijk plaats voor zon. Bij hooguit een zwakke wind uit het zuidoosten loopt de temperatuur flink op. Het wordt maximaal 12 tot 14 graden in de noordelijke provincies tot lokaal 17 graden in het zuidoosten. Dit betekent dat ook de Sint een uitermate mooie intocht tegemoet kan zien in ons land!

Zondag: opnieuw veel zon

Zondag verandert er maar weinig aan het fraaie herfstweer. Met name in de ochtenduren komen wat meer wolkenvelden voor, maar het blijft overal droog. In de middag krijgt de zon vanuit het zuidoosten meer ruimte. Het wordt 11 graden op de Wadden tot plaatselijk 16 graden in Zuid-Limburg. De wind is zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten, kracht 2 of 3. Alleen in het Waddengebied kan ’s middags windkracht 4 worden bereikt.

Na het weekend neemt de bewolking geleidelijk toe en dan draait de wind naar een oostelijke richting. Daarmee wordt langzaam minder zachte lucht naar ons land geblazen, waardoor de temperatuur vanaf dinsdag elke dag iets inlevert.

Dit weekendweer is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Wouter van Bernebeek

Wouter van Bernebeek

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven