Weeronline
Weeronline

  Reddingsbrigade: ga het water niet op

  Aangemaakt: 10 aug 2019, 14:39 uur

  Aan de meeste stranden langs de kust is de rode vlag gehesen. De Reddingsbrigade adviseert mensen dringend om niet op of in het water te gaan. Verschillende webcams op de stranden laten zien dat er hier en daar wel flink wordt gesurft, gekanood en zelfs gekitesurft.

  Volgens de Reddingsbrigade zullen er minder mensen naar het strand gaan waardoor het voor de toezichthouders overzichtelijker is dan op een normale stranddag. “Maar de waaghalzen die wél de zee ingaan lopen dan weer extra gevaar”, zegt een woordvoerder. Het is volgens hem overigens wel een wat ingewikkelde dag, qua weersomstandigheden. “Vanochtend is het bar en boos dus blijven de mensen toch wel thuis, maar vanmiddag wordt het weer wat mooier en dan zal er wel weer toestroom zijn.”

  Ondanks het barre weer, gaan de vrijwilligers die dezer dagen de stranden langs de Noordzee opruimen daar op deze zaterdag gewoon mee door. “Wat meer wind en regen vandaag, maar dat houdt de vrijwilligers niet tegen”, meldt de organiserende Stichting De Noordzee. “De rest van de etappe lopen we met de wind mee.”

  De Waddeneilanden zijn al opgeruimd: in totaal is daar door 496 vrijwilligers 3262 kilo weggehaald, tegen vorig jaar 2977 kilo. Er lag nog steeds afval van containers die begin dit jaar overboord sloegen van het containerschip MSC Zoe. Tot en met 15 augustus doen ongeveer 3000 vrijwilligers mee aan de opruimactie. Die dag worden de eindresultaten van #beachcleanuptour in Zandvoort bekendgemaakt.

  Foto’s: ANP

  Door: ANP