Weekendweer: prima weer voor buitenactiviteiten

10 februari 2023, 07:24

Overwegend droog deze week. Prima weer voor een wandeling. Foto: Nel van Es.

Komend weekend blijft het droog en is het zacht voor de tijd van het jaar. Vooral zondag wordt een mooie dag voor een fietstocht of wandeling. Alle details lees je in dit weekendweerbericht.

De afgelopen week was het vaak zonnig. Daarbij was het wel vrij koud, vooral tijdens de nachten en ochtenden. Op uitgebreide schaal kwam het tot vorst. Van vorst is komend weekend geen sprake en ook overdag komt het kwik hoger uit dan de afgelopen dagen.

Vanmiddag zien we de zon geregeld, maar de ochtend kan landinwaarts grotendeels grijs verlopen met mist en lage bewolking. Alle details over het weer van vandaag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Grotendeels bewolkte zaterdag

Op de eerste weekenddag waait er een matige westenwind. Daarmee wordt vrij veel bewolking vanaf de Noordzee over het land gestuurd. Het aandeel zon in het weerbeeld is hierdoor beperkt, maar met een beetje geluk breekt de zon ’s middags toch af en toe door. De middagtemperatuur komt uit op 9 of 10 graden en daarmee is het zacht voor de tijd van het jaar. Maxima van een graad of 6 zijn gebruikelijk in de eerste helft van februari.

Overigens kan het in februari ook gemakkelijk 15 graden worden en zelfs lokaal 20 graden is eind van de maand mogelijk. Lees hier alles over.

In de nacht naar zondag koelt het af naar een graad of 4. Het wordt nevelig met regionaal kans op mist.

Zondag iets grotere zonkansen

Waarschijnlijk start de tweede dag van het weekend grijs met plaatselijk mist en verder veel bewolking. Gaandeweg de dag komt er meer ruimte voor de zon en daarbij is het in de kustprovincies wat zonniger dan in het oosten. Het wordt 10 of 11 graden en het waait nauwelijks. Zeker als de zon doorbreekt doet het lenteachtig aan en het is dan aangenaam weer voor een fietstocht of een wandeling.

De daglengte neemt in deze tijd van het jaar elke dag met zo’n vier minuten toe. Hier bekijk je de tijden van zonsopkomst en -ondergang in 2023.

Dit weekendweerbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black