Winterse beelden: sneeuwval in België en Zeeland!

10 december 2021, 10:45

Sneeuw
Natte sneeuw Zeeland - Winterse neerslag

Vandaag trekt een neerslagzone over het westen, zuidwesten en zuiden van Nederland. Tijdens perioden met intensieve neerslag kan het tijdelijk even wit worden door (natte) sneeuw. In dit artikel hebben we wat winterse beelden op een rijtje gezet en lees je ook de laatste weersverwachting.

In delen van Vlaanderen en vlak over de grens in Zeeuw-Vlaanderen valt winterse neerslag.

In Sluis dwarrelden dikke sneeuwvlokken naar beneden:

Ook elders in Zeeland kleurt het wit:

Natte sneeuw in Rotterdam:

Witte stranden in West-Vlaanderen

Winterse taferelen door neerslagzone

Vandaag blijft de neerslagzone die verantwoordelijk is voor de winterse taferelen boven België hangen en het zuiden van Nederland krijgt daar ook mee te maken. Op meerdere plaatsen gaat de regen over in natte sneeuw. Wanneer het even een tijdje wat intensiever sneeuwt, daalt de temperatuur richting het vriespunt en komt het tijdelijk tot een laagje sneeuw. Met temperaturen net boven het vriespunt is het sneeuwdek van korte duur en het zal allemaal vrij snel wegsmelten, vooral als de neerslag weer overgaat in regen. Op de wegen blijft de sneeuw vrijwel niet liggen.

In de loop van de dag trekt dit gebied naar het zuidoosten weg en later vanavond en vannacht kan het ook in de Limburgse heuvels wit kleuren door sneeuwval. Mogelijk kleuren de wegen op de toppen van de heuvels tijdelijk ook even wit. In Zeeland en langs de Vlaamse kust wordt het droog en steekt tijdelijk een stevige noordwestenwind op. De temperatuur loopt daardoor op naar 8 graden. In het oosten en noordoosten vriest het komende nacht enkele graden en is kans op gladheid door bevriezing van vocht.

Meer details lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Hoofdfoto: Eva Vogel

Author Image

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black