Weekverwachting: vanaf donderdag weer kouder

10 januari 2021, 19:20

8ecb12e8-ma_05_dec_2016_jannes_wiersema_054_2500_x_1406_ao8t6d-1280x600

De week is wat het weer betreft in twee stukken te verdelen. Tot en met woensdag is het wisselvallig met maxima van 4-7 graden. Vanaf donderdag wordt het een stuk kouder en komend weekend komt de temperatuur amper boven het vriespunt uit. Mogelijk valt donderdag winterse neerslag, maar de kans op een witte wereld is klein. Vrijdag en zaterdag worden droge dagen.

Maandag is het overwegend bewolkt. Soms valt een beetje motregen, maar veel stelt dit niet voor. Het wordt 4 graden in Zuid-Limburg tot 7 graden in Den Helder, maar door een matige zuidwestenwind voelt het een paar graden kouder aan.

Maandagavond en in de nacht naar dinsdag volgt regen. Mogelijk start dinsdagochtend ook op veel plaatsen nog regenachtig, maar later op de dag is er een mix van zon, wolken en een paar buien. Het wordt circa 7 graden. Ook woensdag is er een afwisseling van wolken, zon en een enkele bui. De middagtemperatuur ligt met gemiddeld 6 graden rond de gebruikelijke waarde voor januari.

8217b075-ma_05_dec_2016_jannes_wiersema_031_2000_x_1125_jwbvau

Hoe koud wordt het eind van de week?

Vanaf donderdag wordt het kouder Donderdag zelf is een overgangsdag. Waarschijnlijk valt er op de meeste plaatsen regelmatig regen bij 4-5 graden. In het oosten en noordoosten is het een paar graden kouder en kan ook natte sneeuw vallen. Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag wordt het kouder en is meer plaatsen winterse neerslag mogelijk, maar tegelijkertijd neemt ook de neerslagkans af. De kans op een sneeuwdek van betekenis ergens in Nederland is dan ook zeer klein.

Vrijdag, zaterdag en zondag is het gevoelig kouder met maxima van 0-3 graden en in de nachten lichte tot lokaal matige vorst. Waarschijnlijk verlopen vrijdag en zaterdag wel droog, met vooral vrijdag flink wat zon. Op zondag is kans op een winterse bui.

Blijf op de hoogte van het winterweer en lees het meest actuele weerbericht van Nederland.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Foto’s: Jannes Wiersema

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook

Weervideo’s

Actueel weernieuws

Nieuwsoverzicht