Weekendweer: komt er nog meer sneeuw?

01 april 2022, 07:30

Weekendverwachting
De sneeuw ligt alleen nog op het bruggetje, waar bodemwarmte geen rol speelt. Foto: Marco Verhoef.

Het wordt een behoorlijk winters weekend, zeker voor april. Neerslag kan in winterse vorm vallen, maar op beide dagen zien we ook de zon. In de nachten vriest het op grote schaal. Alle details lees je in dit weekendweerbericht.

Vandaag start de dag op veel plaatsen met een witte wereld. Check hoeveel er is gevallen en bekijk de fraaie beelden in ons live-blog. Alle details over het weer verder vandaag, vanavond en komende nacht lees je ons uitgebreide weerbericht.

Koude zaterdag met flinke verschillen in het land

Heb je zaterdagochtend buitenactiviteiten gepland staan? Dan zijn een dikke winterjas en een sjaal geen overbodige luxe. Om 8:00 uur ’s ochtends ligt het kwik op veel plaatsen rond het vriespunt en de matige noordoostenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen rond -4 graden.

Gedurende de dag kan langs de oostgrens en vooral in Limburg een buitje met (natte) sneeuw voorkomen. In het zuiden en oosten van het land is het overwegend bewolkt. De kustprovincies mogen op veel meer zonneschijn rekenen. Dit verschil uit zich ook in de temperatuur. In het noorden en westen wordt het op het warmste moment van de dag 7 of 8 graden, in de Limburgse heuvels komt het kwik niet verder dan een graad of 4.

In de nacht naar zondag is het droog met opklaringen en op uitgebreide schaal lichte vorst. In het noorden en westen liggen de minima tussen 0 en -3 graden. In de zuidoostelijke helft van het land komt het lokaal tot matige vorst met minima van -3 tot -6 graden. We spreken van matige vorst bij temperaturen lager dan -5 graden.

Zon en een bui op zondag

Zondag start koud. Landinwaarts duurt het op veel plaatsen tot 9:00 uur voordat het kwik boven nul uitkomt. Het is wisselend bewolkt en in de loop van de dag kunnen enkele buien vanaf de Noordzee over het land trekken. Hierbij is naast regen ook kans op winterse neerslag, zoals hagel. Het wordt hooguit 7 graden en er staat een matige noordwestenwind. 

Nat weer vanaf maandag

Na het weekend gaat de temperatuur wat omhoog met maxima van 9 tot 12 graden. Het is wisselvallig met dagelijks regen, vrij veel bewolking en maar weinig zon. De wind zit in de westhoek en kan soms nadrukkelijk aanwezig zijn.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven