Zeist - 20 mei 2019 - Het is zonnig, al komen er in het westen ook wolkenvelden voor. Het is warm met 23-30 graden. In Ankara is het 29 graden. Ook de komende dagen blijft het overwegend zonnig en warm met af en toe wolkenvelden. In het noorden valt lokaal een (onweers)bui. Richting het weekend neemt vanuit de westen het kans op (onweers)buien overal toe.

Activiteitenweer Turkije

Gezondheidsweer Turkije

Het klimaat in Turkije

Turkije is een groot land met veel verschillende klimaattypen. Rond de Bosporus en in de gebieden aan de Egeïsche en de Middellandse Zee heerst een mediterraan klimaat. In het binnenland is het in de winter een stuk kouder dan aan de kust. Regen valt landinwaarts het hele jaar door, maar in bescheiden hoeveelheden. In het mediterrane gebied valt er tussen december en maart elke maand tussen de 100 en 200 millimeter. Het uiterste zuiden, aan de grens met Syrië en Irak, is het warmst. In juli wordt het daar 40°C.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.