Zeist - 20 april 2019 - Aan de west- en zuidkust is het prima weer met veel zon en enkele stapelwolken. In de bekende badplaatsen wordt het circa 21 graden. In Izmir is het wat kouder met 16 graden. Istanboel kan meer wolken tegemoetzien en in de stad aan de Bosporus is kans op een bui. Met 13 graden is het er fris. Na het weekend wordt het in het hele land warmer en komt ook in Istanboel de 20 graden in zicht.

Activiteitenweer Turkije

Gezondheidsweer Turkije

Het klimaat in Turkije

Turkije is een groot land met veel verschillende klimaattypen. Rond de Bosporus en in de gebieden aan de Egeïsche en de Middellandse Zee heerst een mediterraan klimaat. In het binnenland is het in de winter een stuk kouder dan aan de kust. Regen valt landinwaarts het hele jaar door, maar in bescheiden hoeveelheden. In het mediterrane gebied valt er tussen december en maart elke maand tussen de 100 en 200 millimeter. Het uiterste zuiden, aan de grens met Syrië en Irak, is het warmst. In juli wordt het daar 40°C.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.