Zeist - 16 juni 2019 - Turkije heeft te maken met erg wisselvallig zomerweer. Het is warm met temperaturen tussen de 28 en 32 graden aan de west- en zuidkust. In Istanboel en Antalya is het 30 graden. In de loop van de dag kunnen stapelwolken in het binnenland uitgroeien tot stevige regen- en onweersbuien. Als gevolg koelt het ook iets af, in Ankara wordt het 27 graden. Komende week blijft het weerbeeld wisselvallig.

Activiteitenweer Turkije

Gezondheidsweer Turkije

Het klimaat in Turkije

Turkije is een groot land met veel verschillende klimaattypen. Rond de Bosporus en in de gebieden aan de Egeïsche en de Middellandse Zee heerst een mediterraan klimaat. In het binnenland is het in de winter een stuk kouder dan aan de kust. Regen valt landinwaarts het hele jaar door, maar in bescheiden hoeveelheden. In het mediterrane gebied valt er tussen december en maart elke maand tussen de 100 en 200 millimeter. Het uiterste zuiden, aan de grens met Syrië en Irak, is het warmst. In juli wordt het daar 40°C.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.