Activiteitenweer Tsjechië

Gezondheidsweer Tsjechië

Het klimaat in Tsjechië

Tsjechië heeft een gematigd landklimaat. Het gematigde zit hem vooral in de zomers. Die zijn warm, maar niet extreem. In de hoofdstad Praag is het hartje zomer gemiddeld 23°C. ’s Winters is het koud. In januari, de koudste maand, komt het kwik maar zelden boven nul uit. Doordat de oceaan redelijk dichtbij is, valt er ’s winters door de vochtige, koude lucht genoeg winterpret te beleven. In het Bohemer Woud en het Reuzengebergte zijn meer dan voldoende wintersportmogelijkheden. In de maanden mei tot en met augustus valt de meeste neerslag. September is de beste reismaand.

Het wintersport klimaat in Tsjechië

De ligging van Tsjechië is gunstig voor de wintersport. Het heeft een gematigd landklimaat en door de combinatie van lage temperaturen in de winter en voldoende vocht van de oceaan beschikt het land over verschillende wintersportgebieden. De belangrijkste berggebieden zijn het Reuzengebergte in het noorden, het Ertsgebergte in het noordwesten en het Bohemer Woud in het zuidwesten. De oostgrens wordt gevormd door de meest westelijke uitloper van de Karpaten. De hoogste berg (1600m) en verschillende skigebieden bevinden zich in het noorden van het land, maar ook in het zuidwesten en in het oosten kan geskied worden. Bekijk de actuele sneeuwhoogte in Tsjechië.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.