Activiteitenweer IJsland

Gezondheidsweer IJsland

Het klimaat in IJsland

De meeste mensen in IJsland wonen aan de kust. Daar is het vlak. De rest van IJsland bestaat uit een bergplateau van 400 tot 800 meter hoog. De winters zijn aan de kust vrij mild en de zomers koel. In Reykjavik is het nog nooit warmer geweest dan 25°C. Zomers ligt de gemiddelde temperatuur rond 15°C. In de winter vriest het overdag net niet. Door de hogere ligging is het landinwaarts een stuk kouder, zodat er zelfs grote gletsjers voorkomen. IJsland is nat. Twee van de drie dagen regent het. Aan de oostkant, verscholen achter de bergen, valt de minste neerslag.

Het wintersport klimaat in IJsland

In IJsland wordt het klimaat beïnvloed door de Warme Golfstroom. Daarom zijn de winters op het eiland vaak mild. In de nachten vriest het vaak matig tot streng, overdag kan het een aantal graden dooien. Wel valt er veel neerslag. In de hooggelegen delen is dit vaak sneeuw. Op hoge vulkaantoppen ligt een permanent sneeuwdek. De gletsjers op IJsland lenen zich prima om op te skiën. Het belangrijkste skigebied is Blafjoell, gelegen ten zuidoosten van Reykjavik. Het grootste gedeelte van dit skigebied ligt op de gletsjer Langjökull. Ook op de gletsjer Vatnajökull kan prima geskied worden. Op een hoogte van 400 meter ligt het dorp Skaftafell. De hoogste bergtop ligt in dit gebied op 2119 meter.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.