Op wintersport met kinderen, waar moet je op letten?

29 december 2023, 11:58

Kinderen met wintersport. Foto: Pixabay

Vanaf welke leeftijd kun je je kinderen meenemen op wintersport? En kies je dan voor Oostenrijk, Frankrijk of toch een ander land? Wat is een leuk skigebied met kinderen? Wij hebben de antwoorden voor je!

Eerste wintersport met kinderen

Vind je het spannend om je gelijk voor een week te committeren? Ga dan eerst eens een weekendje naar het Sauerland in Duitsland voor je die week in de Alpen boekt. Een jaar of vier, vijf is een mooie leeftijd om te beginnen met lessen; je kind is dan op school al gewend te luisteren naar een juf of meester. Ook heeft het dan over het algemeen de kracht en energie de les vol te houden.

Kindvriendelijke skigebieden

Op zoek naar een kindvriendelijk skigebied? In Frankrijk is er het Famille Plus-keurmerk voor bestemmingen die uiterst geschikt zijn voor gezinnen, en in Zwitserland hebben een aantal skigebieden het label Family Destination. Maar ook in andere landen zijn er natuurlijk kindvriendelijke skigebieden. Op deze plekken is sowieso een kinderland waar de kleintjes spelenderwijs kunnen leren skiën. Een kinderland in het skigebied zelf is fijn als je zelf langs wilt kunnen skiën. Neem je niet-skiërs zoals opa en oma mee, dan is het juist handig als het kinderland in het dal zit. Vaak zijn er ook extra leuke pistes voor kinderen. In Skiwelt Wilder Kaiser Brixental is dat bijvoorbeeld Funslope Ellmau, waar je langs sprookjesfiguren kunt skiën en slalommen, terwijl je in het Franse Alpe d’Huez boerderijdieren ontwijkt op de kinderpiste ‘Marcel’s Farm’.

Wintersport met kinderen. Foto: Pixabay
Wintersport met kinderen. Foto: Pixabay

In gebieden waar veel Nederlanders komen is de kans groot dat ook skileraren Nederlands spreken, maar daar is het ook drukker tijdens de schoolvakanties. Let wel: jonge kinderen hebben nog niet de energie om de hele dag te skiën. Een binnenzwembad zoals de heerlijke Alpenthermen in Gastein is dan heel fijn, evenals een leuk dorpje met activiteiten als sleetje rijden en winterwandelen.

Wil je een autovrij dorp? Dat is heel fijn als je er eenmaal bent, maar je moet dan wel met alle bagage en je kinderen vanuit het dal de lift in. Vraag je ook af: wil je direct aan de piste zitten, vanaf je huisje of hotel naar de lift lopen of vind je een ritje met de bus of auto niet erg? Het zijn allemaal keuzes waarin de samenstelling van je gezin en leeftijd van je kinderen bepalend zijn.  Ook de afstand vanuit Nederland en natuurlijk de kosten zijn natuurlijk aspecten om rekening mee te houden.

Praktische tips voor je wintersportvakantie

Zorg vooral dat je kinderen goed warme en waterafstotende maar wél beweeglijke kleding hebben. Ook goede handschoenen zijn heel belangrijk. Zodra je kind het koud krijgt, is alle motivatie en plezier weg. Check vooral ook of je wel wintersportdekking hebt op je reisverzekering en denk ook aan je auto. In de meeste wintersportlanden zijn winterbanden en soms sneeuwkettingen verplicht, evenals als een (tol)vignet.

Veel plezier samen!

Bron: Columbus Travel

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black