Weer in mei: zo warm wordt de bloeimaand

25 april 2021, 08:30

Maandverwachting
Bollenvelden bij zonsopkomst in lente april 2021

Kan jij niet wachten tot je lekker met korte mouwen naar buiten kan? Of om ‘s avonds weer eens lekker te eten in je tuin of op je balkon? In mei is het daar lang genoeg licht voor, maar wordt het ook warm? In deze maandverwachting lees je wat voor weer het in mei wordt.

Tot nu toe is het deze lente vaak fris. Nu de dagen steeds langer worden en de natuur groen kleurt, moet er toch warm weer aankomen zou je zeggen. De kans is groot dat het dit jaar in mei een aantal dagen 20 of zelfs 25 graden wordt. Dat hoort nu eenmaal bij het Nederlandse klimaat van mei. Na het koude weer dat we hebben gehad, voelt het ook nog eens extra warm aan. Maar hoe warm het precies wordt en of we lange perioden met warmte krijgen, is erg onzeker. Dit keer is de maandverwachting namelijk een stuk onzekerder dan normaal.

Hou er dus rekening mee dat we in mei nog weleens behoorlijk fris weer kunnen krijgen. Daar hoort ook lichte vorst in de nacht bij. Maar er zijn ook dagen waarop het lekker warm is en je prima met korte mouwen van het zonnetje kunt genieten. Een frisse duik in zee raden we overigens wel af. Daar is het water van de Noordzee nog veel te koud voor. Bovendien is in mei juist op warme dagen met weinig wind kans op zeewind en mist aan de kust.

Kans op buien neemt toe

In de tweede helft van april is het regelmatig droog geweest, maar in mei neemt de kans op buien wel toe. Dat kunnen zomerse buien zijn met onweer, maar ook een dag met langdurige regen behoort tot de mogelijkheden. Houd het meest uitgebreide weerbericht van Nederland in de gaten om te weten wat voor weer het de komende dagen precies wordt.

Hoofdfoto: Twan Aarts

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven