Weekverwachting: ander weertype op komst

09 april 2023, 19:15

Weekverwachting
De paraplu is deze week vaak nodig. Foto: Dhr. van der Vlist

Na een vrij aangenaam paasweekend krijgen we deze week een beduidend ander weerbeeld voorgeschoteld. Bijna dagelijks hebben we te maken met regengebieden of buien die ons land aandoen. Welke temperaturen daarbij te pas komen lees je in deze weekverwachting.

Op tweede paasdag is het eerst nog droog en mogelijk breekt in het midden en oosten de zon kortstondig door. Al snel neemt overal de dikkere bewolking toe en overdag trekt een regengebied over ons land. In het westen begint het als eerst te regenen in de loop van de middag. Tijdens de avond vallen ook de eerste regendruppels langs de oostgrens.

Voor de regen uit wordt het nog 14 tot 17 graden. Bij het overtrekken van het regengebied draait de wind naar het zuidwesten. De rest van de werkweek blijven we te maken houden met de wind uit deze hoek en dit gaat gepaard met de bijbehorende wisselvalligheid.

De details voor het weer tijdens tweede paasdag lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Hoge neerslagkansen

Ook dinsdag en woensdag is de paraplu zeker nodig. Er trekken wederom regengebieden over ons land. De timing van deze gebieden lijken wel enigszins gunstig te zijn. De meest actieve neerslaggebieden trekken in de nachtelijke uren over ons land. Overdag blijven echter zeker enkele buien mogelijk, dus houd de regenradar goed in de gaten als jij naar buiten gaat. Daarnaast is de wind nadrukkelijk aanwezig, vooral woensdag. Al met al is prettig lenteweer deze dagen ver te zoeken.

Donderdag houden we het ook niet droog en krijgen we vooral in de ochtend met flink wat buien te maken. In de middag is het wel vaker droog en kan lokaal de zon nog even doorbreken.

Temperatuur iets aan de lage kant voor de tijd van het jaar

Maandag halen we lokaal nog de 17 graden, maar hierna valt de temperatuur dagelijks een stuk lager uit. De wind uit het zuidwesten voert duidelijk geen zachte lucht aan. De temperatuur loopt op naar 9 tot hooguit 13 graden en daarmee is het iets kouder dan de 12 tot 15 graden die gebruikelijk is in deze tijd van het jaar.

Verbetering op komst in het weekend?

Liefhebbers van zonnig voorjaarsweer moeten helaas ook in het weekend nog even geduld hebben. Zowel vrijdag als zaterdag trekken er buien of neerslaggebieden over ons land. Maar vanaf zondag maakt het wisselvallige weerbeeld plaats voor een drogere en zonnigere periode. Daarbij lopen de temperaturen flink op. Zo kan het kwik op zondag alweer stijgen naar 13 tot lokaal 16 graden. Mogelijk loopt het kwik halverwege volgende week op tot boven de 20 graden en daarmee komt lekker terrasweer eindelijk in zicht!

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven