Weeronline
Weeronline
  Storm Edouard onderweg naar Nederland

  Restanten tropische storm Edouard onderweg naar Nederland

  Aangemaakt: 07 jul 2020, 20:10 uur

  De restanten van de tropische storm Edouard zijn onderweg naar Nederland. Eind van deze week krijgt ons land er mogelijk mee te maken. Voor extreem weer zal het niet zorgen, maar het zou wel eens flink kunnen gaan waaien.

  Edouard ontstond zaterdag in de Golf van Mexico en trok toen van Bermuda richting het Canadese Nova Scotia. De komende dagen steekt storm Edouard de oceaan over richting Europa, onderweg naar Nederland. Het is inmiddels geen tropisch systeem meer, maar een normale stormdepressie.

  Lees ook: Opnieuw veel regen op komst

  Donderdag komt het lagedrukgebied aan bij de Britse Eilanden. Van harde wind is dan geen sprake meer, maar wel zorgt het voor veel regen. Vrijdag komt het lagedrukgebied boven de Noordzee te liggen en dat levert ook hier veel regen op. Ook gaat het in ons land flink waaien.. Er steekt een stevige noordwestenwind op en op de Wadden waait het dan krachtig, windkracht 6. Volgens sommige weermodellen gaat het nog harder waaien, maar waarschijnlijk komt het niet tot storm.

  Lees het meeste uitgebreide weerbericht van Nederland om op de hoogte te blijven van het weer aankomende dagen.

  Vijfde tropische storm dit jaar

  Wat de invloed van Edouard precies wordt op het weer hier, is moeilijk te voorspellen. Het hangt af van de koers van de depressie. Het kan heel erg meevallen met de wind, maar er zijn ook berekeningen die met zware tot aan de kust zeer zware windstoten komen. We gaan vooralsnog uit van veel wind zonder extremen.

  Edouard is de vijfde storm die zich dit jaar in de Atlantische Oceaan vormde. Niet eerder kwam zo vroeg in het jaar voor de vijfde keer een tropische storm voor. Meestal gebeurt dat pas eind augustus.

  Foto: ANP / Robin Utrecht

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP/Weeronline