Weeronline
Weeronline
  komend weekend zonnig

  Vanaf komend weekend grote kans op zonnig weertype

  Aangemaakt: 06 jul 2020, 07:46 uur

  Komend weekend vindt zeer waarschijnlijk een overgang plaats naar een overwegend droog en zonnig weertype. Mogelijk gaat in de loop van volgende week ook de temperatuur omhoog en kan het 25 graden en meer worden. Tot het komende weekend en mogelijk zelfs tot en met zaterdag is het wisselvallig zomerweer met maxima rond 20 graden.

  Deze week is het de ene dag zwaar bewolkt met af en toe regen en de andere dag is er een mix van zon en buien. Vandaag wordt het slechts 17-19 graden en waait het nog flink. Later in de week is het rustiger en wordt het 18-23 graden met de hoogste maxima in het zuidoosten.

  Weekend nog niet zomers warm, maar wel behoorlijk zonnig

  Zaterdag is nog kans op een bui, maar de zon schijnt al beduidend vaker dan de dagen ervoor. Het wordt 19-22 graden. Op zondag blijft het waarschijnlijk droog en is het flink zonnig. Met 19-20 graden in de kustgebieden tot 23 graden in Limburg is het heerlijk zomerweer. De zon is wel behoorlijk fel met zonkracht 6-7. Dat betekent dat de onbeschermde huid binnen 15-20 minuten kan verbranden.

  Animatiefilmpje door in60seconds.nl

  Begin volgende week is de kans op vrij zonnig weer met normale temperaturen van 20-23 graden groot. Halverwege de week neemt de kans op warmer weer toe en in de tweede helft van volgende week is ongeveer 50% kans op zonnig zomerweer met maxima van 23-28 graden. De laagste maxima zijn voor het noordwesten en de hoogste temperaturen voor het zuidoosten van het land. Er is ook een vrij grote kans op meer gematigde temperaturen van 18-23 graden. In dit scenario is het ook droog en vaak zonnig. De kans op nog een wisselvallige week is heel klein.

  Voor het meest actuele weerbericht lees je het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

  Foto: ANP / Pieter Stam de Jonge

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Johnny Willemsen