Weekverwachting: na Pinksteren nog meer regen?

05 juni 2022, 19:15

Een paraplu komt deze week nog goed van pas. Foto: Toon Boons

Eerste pinksterdag viel flink wat regenwater en ook tijdens de tweede dag van het lange weekend moeten we rekening houden met wisselvallige omstandigheden. Wordt het in de loop van de week droger en zonniger? Check het in deze weekverwachting.

Tijdens tweede pinksterdag krijgen we opnieuw veel regenwater voorgeschoteld. Dat is slecht nieuws voor festivals, evenementen en andere activiteiten in de buitenlucht tijdens de laatste dag van het lange pinksterweekend. Het westen en noorden krijgen in de ochtend al met enkele buien te maken. Vooral in de middag en avond gaat het op meerdere plaatsen in het land weer een tijd stevig plenzen. Het binnenland maakt daarbij de grootste kans op onweer.

Geen terrasjesweer

Tussen de buien door blijft het wolkendek vaak gesloten en sporadisch kan een glimp van de zon worden opgevangen. De westelijke wind voert daarbij frisse lucht vanaf zee aan. Op het warmste moment van de dag komt de temperatuur nauwelijks uit boven 16 graden aan zee en 19 graden langs de oostgrens. Voor een barbecue in de tuin of een terrasje is het voor velen te fris. Extra laagjes kleding en een paraplu zijn de items om het wisselvallige weer te trotseren.

Voor een T-shirt op het terras is de temperatuur veelal te laag. Foto: Jan Boneschansker
Voor een T-shirt op het terras is de temperatuur veelal te laag. Foto: Jan Boneschansker

Veranderingen later deze week?

Door een westelijke of zuidwestelijke windrichting blijft er ook later deze week van tijd tot tijd kans op een bui. Het is niet alleen kommer en kwel, want er zijn ook dagdelen dat het een langere periode droog is met ruimte voor de zon. Zomerse temperaturen zijn daarbij niet aan de orde. De maximumtemperatuur komt boven land vaak tussen 20 en 23 graden uit. Aan zee maakt de wind het een fractie frisser.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Author Image

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black