Bijzonder onstuimig en fris weer dit weekend

06 juni 2020, 10:32

Actueel
Wisselvallig-weekend-ANP-329593444-1280x600
Wisselvallig-weekend-ANP-329593444-1280x600
Wisselvallig-weekend-ANP-329593444-1280x600

Met lage temperaturen van 12-14 graden wordt het weekend vandaag ingeluid en morgen is het fris en onstuimig weer. Met een afwisseling van zon en buien kunnen we mooie luchten verwachten. Zondag is het rustiger weer met minder wind, maar ook weinig zon. Ook dan kunnen buien ontstaan. Na het weekend wordt het langzaam warmer en in de tweede helft van de week is de schaapscheerderskou voorbij.

Het zonnige en warme weer hebben we halverwege de week al achter ons gelaten, maar nu krijgen we het hoogtepunt van de koude periode waarin we ons bevinden. Vanmiddag wordt het niet warmer dan 12-14 graden en dat is koud voor de tijd van het jaar en 12-15 graden kouder dan afgelopen dinsdag. Er komen (onweers)buien voor, maar later in de middag is er kans op zon.

Onstuimig en fris weekend

Zaterdag wordt het met 13-18 graden net iets warmer, maar door een vrij krachtige zuidwestenwind is daar weinig van te merken. Voor het gevoel is het 8-13 graden. Behalve stapelwolken en zon kunnen we ook enkele buien verwachten. Daarbij kan onweer voorkomen. Zeker als de wind tijdens een bui uithaalt naar 65 km/uur lijkt het even herfst. Aan de kust kan de wind stormachtig worden met zware windstoten van 75-80 km/uur. Doordat er ook felle opklaringen zijn is het heerlijk weer om lekker uit te waaien op het strand en de drukte valt waarschijnlijk mee.

Zondag gaat de temperatuur een graadje omhoog en blijft het kouder dan de gebruikelijke 18 tot 21 graden. Er is minder wind, maar ook minder zon en opnieuw kunnen enkele regen- en onweersbuien ontstaan.

Na het weekend blijft het nog een paar dagen fris. In de tweede helft van de week neemt de kans op warm, zonnig en droog weer toe. Het kan 20-25 graden worden en de schaapscheerderskou is dan voorbij.

Blijf op de hoogte van de kou en lees de laatste updates in het meest actuele weerbericht van Nederland.

Foto: ANP

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven