Miljoen mensen India ontvluchten huis na overstromingen

30 juni 2020, 16:21

Buitenland
ANP-EPA-STR-Miljoen-Indiërs-ontvluchten-huis-na-overstromingen-1280x600
ANP-EPA-STR-Miljoen-Indiërs-ontvluchten-huis-na-overstromingen-1280x600
ANP-EPA-STR-Miljoen-Indiërs-ontvluchten-huis-na-overstromingen-1280x600

Meer dan een miljoen mensen in het noordoosten van India hebben vanwege hevige overstromingen noodgedwongen hun huis moeten verlaten. In de deelstaat Assam staan vele dorpen onder water, meldt Reuters.

Het gebied kampt al een paar dagen met zware moessonregens, waardoor het water in de rivieren enorm is gestegen. Als gevolg daarvan zijn verschillende dijken doorgebroken en trad de Brahmaputra-rivier, een van de grootste rivieren ter wereld die van Tibet naar India en vervolgens naar Bangladesh stroomt, afgelopen weekend buiten zijn oevers. Meer dan 2000 dorpen werden verrast door het water. Wegen en huizen liepen onder en inwoners moesten naar een veilige plek worden gebracht.

Volgens het Indiase weerbureau is op sommige plekken meer dan 200 millimeter regen gevallen. Ook de komende dagen worden veel zware regen- en onweersbuien verwacht in delen van het noordoosten van India, Nepal, Bangladesh en Bhutan.

Vaak overstromingen in India tijdens moesson

Assam, beroemd om de theeplantages, wordt jaarlijks getroffen door overstromingen. Die komen voor tijdens het moessonseizoen, dat van juni tot en met september duurt. India is het land met de meeste regenval op jaarbasis wereldwijd.

Foto: ANP / EPA / STR

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven