Dit wordt het weer tijdens het paasweekend

30 maart 2021, 07:35

Actueel
Lenteachtig tafereeltje in de aanloop naar Pasen. Foto: Simone Genna

Deze week is het volop lente met flink wat zonneschijn en aangename temperaturen. Maar zet dit weertype ook door tijdens het lange paasweekend? In dit artikel lees je alles over het weer met Pasen.

Vandaag en morgen verlopen flink zonnig en het is erg zacht. Het wordt 19-24 graden met de hoogste waarden in het zuiden. Op de Wadden is het iets kouder met 16 tot 18 graden. Normaal is het eind maart 10-12 graden. Op veel plaatsen is het dus ongeveer 10 graden warmer dan het klimaatgemiddelde! Omdat er weinig wind staat, voelt het zelfs nog wat warmer aan dan de thermometer aangeeft.

Weersomslag in de aanloop naar Pasen

Ook donderdag zijn er nog flinke zonnige perioden, maar er verandert wel iets in vergelijking met de eerste helft van de week. De zuidenwind maakt geleidelijk plaats voor een noordenwind en daarmee wordt steeds koudere lucht vanaf de Noordzee aangevoerd. In het noorden wordt het daardoor hooguit 15 graden en koelt het in de loop van de middag steeds verder af. In het midden, oosten en zuiden duurt het wat langer voordat de koude lucht de temperatuur drukt en daar kan het donderdagmiddag nog 15-22 graden worden.

Paashaas tussen de paardenbloemen. Foto: Rob Beckers
Paashaas tussen de paardenbloemen. Foto: Rob Beckers

Foto: Rob Beckers

Kouder met kans op een lokale bui

Tijdens Goede Vrijdag is het gevoelig kouder met maxima van circa 10 graden en vrij veel bewolking. Wanneer de zon wat langer weet door te breken kan het lokaal nog 14 graden worden. Door de koude noordenwind kan het zeker in de schaduw best fris zijn en warme kleding is dan ook geen overbodige luxe, zeker als je lang buiten bent. Het blijft zo goed als droog en ook zaterdag is de kans op een bui klein.

Tijdens Pasen wisselen zon en wolkenvelden af. De kans op een bui neemt wel iets toe in vergelijking met de start van het paasweekend, maar kletsnat wordt het waarschijnlijk niet. Er zijn ook veel droge perioden, waarbij je naar buiten kan voor een wandeling of om eieren te zoeken. De temperatuur komt tijdens de paasdagen waarschijnlijk uit op 10-12 graden, maar de verwachting is nog wel onzeker. Er is een mogelijkheid dat de temperatuur toch stijgt richting 15 graden, maar het kan ook nog net wat kouder uitpakken.

Houd de ontwikkelingen van het weer tijdens Pasen bij via ons uitgebreide weerbericht en nieuwsblog!

Hoofdfoto: Simone Genna

Roosmarijn Knol

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven