Onstuimige woensdag: tijdelijk windkracht 9 gemeten op Vlieland

01 december 2021, 09:39

Actueel
Onstuimig, kade, water, stapelwolken

Vandaag is het voor het eerst sinds lange tijd weer flink aan het waaien in ons land. Tot een storm komt het zeer waarschijnlijk niet, maar het is toch verstandig om de spullen buiten even uit de wind te zetten. In dit artikel lees je alles over de onstuimig woensdag.

Voor het noorden en noordwesten van het land geldt een waarschuwing voor zware windstoten. Op de Wadden kunnen de zwaarste windstoten uitkomen rond 100 km/uur. Op Vlieland werd rond 9 uur al tijdelijk stormkracht (9 Bft.) gemeten. De verwachting is dat het niet tot een officiële storm komt. Daarvoor moet het gemiddeld over een heel uur met windkracht 9 waaien.

Vanmiddag blijft het op de Wadden lang onstuimig. Elders neemt de wind al af in kracht. Vanavond gebeurt dat ook op de Wadden en neemt de kans op zware windstoten af.

Tijdelijk windkracht 9 Vlieland 1 november 2021
Tijdelijk windkracht 9 Vlieland 1 november 2021

Tijdelijk windkracht 9 gemeten op Vlieland

Buien trekken over het land

Het natte en onstuimige weer van vandaag hangt samen met een gebied met veel regen en wind dat net ten noorden van Nederland langs trekt. De meeste regen viel afgelopen nacht en in het eerste deel van de ochtend al, maar de rest van de dag trekken nog geregeld buien over het land. De meeste buien zijn voor de kustprovincies.

Echt koud wordt het overigens niet, maar gedurende de dag daalt de temperatuur wel. Afgelopen nacht werd de maximumtemperatuur al bereikt met 11 graden aan zee en 10 graden landinwaarts. Vanmiddag is het een graad of 8.

Hoe het de komende dagen verder verloopt lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Foto: Maddy

Author Image

Raymond Klaassen

Meteoroloog en hoofdredacteur video & audio

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black