Weeronline
Weeronline
  Code oranje Madeira en Canarische Eilanden

  Code oranje voor Madeira en Canarische Eilanden

  Aangemaakt: 30 nov 2020, 11:20 uur

  Voor Madeira geldt vandaag code oranje voor zware windstoten en hoge golven. De windstoten kunnen uithalen tot 95 km/uur en er worden golven verwacht van 5-7 meter. Lokaal kunnen de golven soms zelfs 10-12 meter hoog worden. Daarnaast geldt code geel voor regenval.

  Er wordt vandaag op Madeira circa 50 mm regen verwacht. Morgen valt nog 30 mm en woensdag nog ruim 10 mm. In drie dagen kan het neerslagtotaal dus oplopen naar zo’n 100 mm. Normaal valt hier slechts 10-13 mm per maand in november of december.

  Ook code oranje voor delen van Canarische Eilanden

  Voor de westelijke Canarische Eilanden, La Palma en El Hierro en de noordkant van Tenerife, geldt ook code oranje. Dit alleen vanwege de golven van 5-6 meter hoog.

  Het lagedrukgebied dat dit weer veroorzaakt wordt ook gemonitord door het NHC, de Amerikaanse orkaandienst. Er is een 40% kans dat het lagedrukgebied komende dagen ontwikkeld tot een tropisch systeem en als het ook een tropische storm wordt krijgt het een naam. De naam wordt dan Kappa en dit zou de 31e tropische storm zijn van het Atlantisch orkaanseizoen dit jaar.

  Foto: ANP / EPA / Christobal Garcia

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Johnny Willemsen