Zomervakantie weerbericht: hogere temperaturen bij start zomervakantie regio zuid?

03 juli 2024, 07:30

Vakantieweer
Volgende week prima weer op de camping? Foto: Jolanda Bakker

De zomervakantie voor regio zuid staat op het punt van beginnen en deze laatste week waarin de scholen hier nog open zijn gaat gepaard met wisselvallig en fris zomerweer. Of we de komende tijd een opleving van de temperatuur verwachten lees je in dit vakantie weerbericht.

De aanloop naar de start van de zomervakantie verloopt allesbehalve zomers. Vooral de temperatuur is deze dagen aan de lage kant. Woensdag is het zelfs echt koud voor de tijd van het jaar met maxima van slechts 13 tot 16 graden. Normale waarden voor begin juli liggen tussen 19 en 24 graden. Daarbij is het ook nog eens wisselvallig met perioden met regen. Vanaf donderdag valt de temperatuur weer wat hoger uit. Alle details over het weer de komende dagen lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Weersverbetering in de maak

Dit weekend is van koud zomerweer geen sprake meer, maar echt warm wordt het nog niet. De maxima komen uit tussen 18 graden in de kustgebieden tot een graad of 21 in het zuidoosten. Daarbij wisselen zon en wolken elkaar af en dan is het prima toeven op de camping in eigen land.

Helemaal droog houden we het waarschijnlijk niet. Zaterdag trekken van west naar oost enkele stevige buien over het land, waardoor het overal een korte tijd even kan regenen. De wind komt uit het zuidwesten en is vooral op zaterdag vrij stevig. Zondag staat er veel minder wind.

Volgende week mogelijk flink warmer

Goed nieuws voor de vakantiegangers in eigen land! De temperatuur lijkt in de nieuwe week een flinke stijging in te zetten. De kans is groot dat de wind richting het zuiden tot zuidoosten draait, waardoor warmere lucht richting ons land wordt aangevoerd. Maandag wordt het zo'n 19 tot 23 graden, maar halverwege de nieuwe week neemt de kans op zomerse temperaturen van 25 graden of meer toe. Op de stranden en op de Waddeneilanden blijft de temperatuur enkele graden achter. De neerslagkansen zijn laag, maar een enkele bui behoort nog wel tot de mogelijkheden. Vooral dinsdag en woensdag is later op de dag kans op een enkele (onweers)bui. De droge momenten overheersen echter en de zon schijnt regelmatig. Daarmee is het heerlijk weer om buiten iets te ondernemen!

Website blog banner Im Weather

In de loop van de week onzeker

Het lijkt er echter niet op dat het langdurig stabiel zomerweer blijft. Richting het volgende weekend neemt de wisselvalligheid waarschijnlijk toe en ook de temperatuur lijkt weer wat in te leveren, al is dit nog wel onzeker. De kans is groot dat we rond de normale waarden uitkomen van 19 tot 24 graden en dat is zo slecht nog niet. Zeker als het zonnetje erbij schijnt is het gewoon prima vakantieweer. Maar voor volop zomerse taferelen moet je toch echt een eindje reizen.

Banner 400x400 WOL-nieuwsbrief

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven