Weekendweer: weersomslag in de maak

03 maart 2023, 08:00

Korkussen in de sneeuw. Foto: Adobe Stock / Irina Volkova

Na een periode met vaak zonovergoten dagen staan we dit weekend aan de vooravond van een weersomslag. Het droge, zonnige weer laten we achter ons. In de loop van het weekend stijgt de buienkans aanzienlijk en wordt het kouder. Lees hoe winters het wordt.

Zaterdag een beetje (mot)regen

De zon gaat zaterdag grotendeels schuil achter de wolken en daarbij kan het af en toe licht (mot)regenen. In de middag wordt het vanuit het noorden op steeds meer plaatsen droog, maar de zon zal alleen heel lokaal even doorbreken. Het wordt 7 of 8 graden. Daarmee is het voor de tijd van het jaar niet koud, maar het bewolkte weer maakt het voor het gevoel kouder dan de afgelopen dagen. Er staat een matige noordenwind. In de avond daalt de temperatuur naar 3 tot 5 graden. In de kustprovincies is kans op een lichte bui vanaf zee.

Vertrek je dit weekend naar de Alpen voor de wintersport? Lees dan zeker dit wintersportweerbericht.

Zondag enkele (winterse) buien

Het wordt een wisselvallige dag met verspreid over het land lichte buien. Er zijn ook droge perioden, maar veel zon hoeven we daarbij niet te verwachten. Het noorden maakt later in de middag kans op een beetje zon. Het wordt iets kouder met in de middag zo'n 6 graden. Tijdens buien daalt de temperatuur een paar graden en behalve regen valt uit sommige buien ook hagel of wat natte sneeuw. Tel daarbij een matige noordwestenwind op en dan is het best guur weer met een gevoelstemperatuur dicht bij het vriespunt. Het wordt een dag waarbij we af en toe diep in onze winterjas weg zullen duiken.

Na het weekend staan meer winterse buien op het programma. Mogelijk dat het dan zelfs op bepaalde plekken in ons land even wit kan kleuren. Houd ons uitgebreide weerbericht in de gaten om deze interessante ontwikkelingen in de gaten te houden.

Dit weekendweerbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black