Code oranje voor wateroverlast in Limburg

29 juni 2021, 22:00

Actueel
wateroverlast Limburg Foto: Jan Boneschansker

In Zuid-Limburg is regional sprake van flinke wateroverlast. Er geldt code oranje. Vooral de regio rond Kerkrade en Landgraad is getroffen. Op plaatselijke waarneemstations is meer dan 100 mm regen gemeten.

De grootste problemen tot dusver zijn in de regio van Kerkrade en landgraaf. Door de zware regenval is het treinverkeer tussen Heerlen en Kerkrade stilgevallen. Het stromende water heeft schade veroorzaakt aan de baanvakken. In dit gebied viel tussen 18:00 en 19:00 uur zeer veel regen.

Radar Zuid-Limburg 29 juni 2021
Radar Zuid-Limburg 29 juni 2021

Weeronline radarbeelden van 18:00 - 19:00 uur.

De buien verplaatsen zich maar heel langzaam en breiden zich nog wat uit. Hierdoor kan komende uren op meer plaatsen wateroverlast ontstaan. Rond 20:00 uur zaten de zwaarste buien in het gebied tussen Geleen en Roermond.

Ook op het KNMI-waarneemstation op het vliegveld bij Maastricht viel veel regen. Om 22:00 uur was er al ruim 77 mm regen gevallen. Dit is meer dan een gemiddelde maandsom in juni.

Ook in België en Duitsland is op een aantal plaatsen sprake van wateroverlast. In België is in het midden, oosten en zuiden van het land op uitgebreide schaal sprake van code oranje.

Hoeveel buien je de komende dagen kan verwachten lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Hoofdfoto: Jan Boneschansker

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black