Weeronline
Weeronline
  overstromingen china evacuatie

  Regio’s in China zetten zich schrap voor overstromingen

  Aangemaakt: 29 jun 2020, 12:28 uur

  Delen van China maken zich opnieuw op voor overstromingen als gevolg van stortregens. Nadat afgelopen week het zuidwesten te maken kreeg met hevige regenval, moeten deze week de oostelijke kustgebieden rekening houden met slecht weer, meldt Reuters.

  Regio’s in het midden en zuiden van het land krijgen veel regen te verduren. Tot en met woensdag kan 30 tot 50 millimeter neerslag per uur vallen, voorspelt het Chinese weerbureau.

  Afgelopen week moesten honderdduizenden mensen worden geëvacueerd. In de zuidwestelijke regio’s Guangxi en Sichuan viel enorm veel regen waardoor rivieren buiten hun oevers traden en hele dorpen overstroomden. Door het extreme weer zouden minstens 75 mensen worden vermist of zijn omgekomen.

  China kwetsbaar voor overstromingen

  Gebieden langs de oevers van de rivier Yangtze zijn in de zomer kwetsbaar voor overstromingen. Onder meer door ontbossing kan de rivier de grote hoeveelheden neerslag in korte tijd moeilijk aan.

  Eerder deze maand kreeg het zuiden van China ook al te maken met stortbuien en overstromingen. Duizenden mensen moesten naar een veilige plek worden gebracht en vele huizen werden vernietigd. Ook toen leidde de regen tot gevaarlijk hoge waterstanden in rivieren.

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP