Dit is het weer tijdens de touretappes deze week

28 juni 2021, 12:40

Met Mathieu van der Poel in het geel fietst het peloton vandaag door een ronduit buiig Bretagne. In de loop van de week treedt geleidelijk een weersverbetering op. Lees in dit artikel welk weer de renners deze week kunnen verwachten in de Tour de France.

Vandaag is het zeer buiig tijdens de etappe van Lorient naar Pontivy. Hier kunnen fikse plensbuien tussen zitten met onweer en windstoten. Tussen de buien door staat weinig wind en is het een graad of 18. Gezien het profiel van de etappe is de kans op een massasprint groot. Hopelijk blijven massale valpartijen uit.

Ook de etappe van morgen leent zich voor een massasprint. Het is opnieuw wisselvallig al zijn de buien minder in aantal en minder fel dan vandaag. Tijdens zonnige perioden stijgt het kwik naar 21 graden. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind.

Wisselende omstandigheden tijdens tijdrit 

Bij de tijdrit woensdag rond Laval is er een afwisseling van droge momenten en buien. Noodweer wordt het niet, maar de wisselende omstandigheden kunnen wel voor sommige renners voordelig uitpakken en voor andere nadelig. De maximumtemperatuur ligt op 21 graden. 

Donderdag en vrijdag meest droog en zomers 

De dagen daarna verlaat de tourkaravaan het westen van het land en koerst door Centraal-Frankrijk richting de Alpen. 

In de donderdagetappe van Tours naar Châteauroux blijft het waarschijnlijk droog en met circa 24 graden is het beduidend warmer dan komende dagen. 

Tijdens de etappe op vrijdag van Vierzon naar Le Creusot kan het kwik oplopen naar een zomerse 25 graden. De wegen zullen er waarschijnlijk droog bij liggen in de lastige finale. 

Grote buienkans in de Alpen

Het Alpentweeluik ziet er buiig uit. Vooral tijdens de zware bergetappe met finish in Tignes op zondag kan het wel eens flink gaan spoken met mogelijk zware onweersbuien. In Tignes wordt het slechts een graad of 12.

Foto: Adobe Stock / Photo Passion

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black