Weeronline
Weeronline
  broeierige dag met kans op onweer

  Broeierige dag met kans op onweer

  Aangemaakt: 27 jun 2020, 07:34 uur

  Deze zaterdag markeert de overgang naar koeler weer en dat gaat niet zonder slag of stoot. Het belooft een broeierige dag te worden met vooral vanmiddag enkele pittige buien met kans op onweer. De felste buien zijn voor het oosten en noordoosten. Daarbij is kans op zware windstoten tot 90 km/uur en hagel. Ook kan in korte tijd veel regen vallen met plaatselijke wateroverlast tot gevolg.

  Vanochtend komen verspreid over het land al enkele buien voor. Daarbij is plaatselijk kans op onweer, maar om echt zware buien gaat het niet. De temperatuur loopt op en door de hoge luchtvochtigheid voelt het benauwd aan. Aan het eind van de ochtend en tijdens de eerste helft van de middag is het 21-23 graden in het westen tot 25-27 graden in het oosten. Dit zijn gelijk de maximumtemperaturen van vandaag. In de loop van de middag en vanavond koelt het van het westen uit geleidelijk af.

  Pittige buien met kans op onweer

  Door het broeierige weer ontstaan vanmiddag op verschillende plaatsen pittige onweersbuien. De zwaarste buien zijn voor delen van Overijssel, delen van Friesland en in Groningen en Drenthe. Bij deze buien kan hagel voorkomen, valt veel regen in korte tijd en is kans op zware windstoten tot 90 km/uur. Aan het begin van de avond trekken de onweersbuien naar het noordoosten weg.

  Komende dagen is het beduidend koeler met normale temperaturen van 18-22 graden. Dagelijks is kans op enkele buien, maar fel onweren doet het voorlopig niet meer. Meer daarover lees je in ons uitgebreide weerbericht.

  Foto: ANP

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Yannick Damen