Zo verlopen de laatste dagen van 2020 en de jaarwisseling

27 december 2020, 07:41

Actueel
11912261-anp-403810412-1280x600
11912261-anp-403810412-1280x600
11912261-anp-403810412-1280x600

De laatste dagen van het jaar verlopen iets kouder dan de afgelopen week met overdag 3-6 graden en in de nacht kans op vorst. Daarbij kunnen enkele lichte buien ontstaan. Tijdens de jaarwisseling is het een graad of 2. Op veel plaatsen is het droog en prima weer, lokaal valt een beetje regen. De kans op extreme mist is erg klein doordat de wind niet echt gaat liggen en het vuurwerkverbod.

Het zeer onstuimige en natte weer van vandaag laten we achter ons en komt de laatste dagen van het jaar niet terug. Dagelijks kunnen wel enkele buien ontstaan en over het algemeen is er vrij veel bewolking. De hoeveelheid regen valt erg mee en tijdens droge perioden kan soms ook de zon even doorbreken. De middagtemperatuur ligt tussen 3 en 6 graden en voor de tijd van het jaar is dit heel normaal. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is matig van kracht.

Kans op vorst laatste dagen 2020 en jaarwisseling

Tijdens de nachtelijke uren daalt de temperatuur naar 1-3 graden. Als het dan een keer opklaart, kan het vooral in het binnenland een graadje vriezen. Daarbij is ook kans op een enkele mistbank. Wie ’s ochtends vroeg de auto pakt, moet misschien eerst ruiten krabben.

Geen extreme mist tijdens jaarwisseling

Oudejaarsdag is het overdag een graad of 4. Behalve wolkenvelden met een paar lichte buien zijn er korte momenten met zon. Er staat niet veel wind. In het binnenland staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten. Aan de kust is de wind westelijk en matig van kracht. Geen spannend weer dus, maar als je een bui treft is het wel even waterkoud.

Tijdens de jaarwisseling is het op overwegend droog en lokaal kan het een beetje regenen. Er staat weinig wind. Door het landelijke vuurwerkverbod zal het lang niet zo rokerig worden als afgelopen jaarwisseling. Daarbij wordt het niet echt windstil en door deze combinatie is de kans op zeer dichte vuurwerkmist erg klein. De temperatuur ligt dan rond een graad of 2 en de gevoelstemperatuur ligt iets onder nul. Zolang het droog blijft is het prima weer om even buiten te staan.

Foto: ANP / Phil Nijhuis

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven