Wateroverlast door stevige onweersbuien in het zuiden, A2 deels dicht

25 augustus 2023, 12:46

Onweer
Wateroverlast in het zuidoosten van het land. Foto: ANP/Marcel van Hoorn

Zuid-Limburg heeft vrijdagochtend te maken met wateroverlast door hevige regenval. Straten staan blank en de A2 is vanaf de Belgische grens bij Eijsden richting Maastricht door wateroverlast dicht bij het knooppunt Kruisdonk. Ook in Brabant is er overlast door noodweer.

In Vught vielen twee bomen op de weg, meldde een wijkagent. En tussen Den Bosch en Tilburg is vermoedelijk door blikseminslag een boom op het spoor gevallen, laat spoorbeheerder ProRail weten. Beide sporen zijn daardoor versperd. De aannemer is ter plaatse voor inspectie en herstel, aldus ProRail.

In Limburg komen meldingen van wateroverlast onder meer uit Eijsden, Sittard, Voerendaal, Bunde, Urmond, Eygelshoven, Valkenburg, Amstenrade, Brunssum en Geulle. In Maastricht liepen straten en de tunnel aan de Siebenweg onder. Onder meer de Frankenstraat en Friezenstraat in Maastricht stonden blank. Ook liepen enkele kelders onder. Op de A2 bij Meerssen werden vanwege water op de weg twee rijstroken afgesloten, meldde de ANWB.

Ook in Brabant zijn er meldingen over wateroverlast, zoals in Den Bosch. Door de extreme regenval staan er veel straten blank, meldde de gemeente Den Bosch. "De regen zal in de grond trekken en verdwijnt ook via de put. Heb geduld, dit is overmacht van Moeder Natuur", aldus de gemeente op X, voorheen Twitter. Ook uit Oisterwijk komen meldingen van wateroverlast.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven