Dit wordt het weer bij de F1 GP Race in Monaco

25 mei 2024, 10:00

Buitenland
Circuit de Monaco, GP 2024. Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool.

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag bleef het niet helemaal droog. Is dat de voorbode voor meer regen tijdens de kwalificatie vandaag en tijdens de race op zondag? Of gaat de zon schijnen boven het Circuit de Monaco.

Vandaag is de buienkans kleiner dan gisteren, maar gegarandeerd droog blijft het niet. Vooral tijdens de derde vrije training zitten buien wel in de buurt van Monaco en kan er misschien een bui vallen, maar waarschijnlijk hangen ze vooral boven zee en landinwaarts in de bergen. De kans dat het droog blijft en de zon schijnt is groot.

Tijdens de kwalificatie verdwijnen de buien in de omgeving van Monaco. Het blijft dan op het circuit droog en zonnig. Er drijft hooguit een enkele stapelwolk over. De wind waait matig uit het oosten tot zuidoosten en het wordt ongeveer 20 graden. Aangename omstandigheden dus voor de coureurs en het publiek. Beschermen tegen de felle zon is wel nodig. Er wordt zonkracht 6 verwacht en daardoor kan een onbeschermde huid binnen 15-30 minuten verbranden.

WOL Weerbericht Monaco Race 2024

Droge en zonnige racedag

Ook de race zal op zondag droog en zonnig verlopen. Er ontstaan wel enkele stapelwolken en er trekt wat sluierbewolking over, maar buien worden in de buurt van het circuit niet verwacht. De maxima komen uit rond 21 graden en de wind waait matig uit het zuiden tot zuidoosten. Met deze bries vanaf zee is het opnieuw heerlijk weer!

Er wordt zondag zonkracht 7 verwacht, maar dat is in het eerste deel van de middag. Aan het einde van de middag tijdens de race is de zonkracht al iets lager. Insmeren blijft echter ook dan het advies!

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Jaco van Wezel

Jaco van Wezel

Meteoroloog en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven