Weekverwachting: lekker weertje, alleen maandag niet

24 april 2022, 19:15

Weekverwachting
Is het lekker terrasweer dit weekeinde? Foto: Paul Hermans

Het zonnige weer van de afgelopen tijd smaakt naar meer en wat dat betreft worden we komende week op onze wenken bediend. Aan het begin van week is het weer misschien niet helemaal waar we op zitten te wachten. Lees wat er verandert richting Koningsdag.

Maandag schijnt helemaal in het noorden de zon en blijft het droog. Over het midden en zuiden trekken veel wolkenvelden en kan het af en toe regenen. Met 12 tot 15 graden is het net wat koeler dan gemiddeld deze tijd van het jaar.

Komende dagen is de kans op een lokale bui zo gering dat we wel uit kunnen gaan van droog weer. Stapelwolken en zon wisselen elkaar af. Op Koningsdag en vooral op donderdag neemt de hoeveelheid zon nog wat toe. Ondanks dat de wind uit het noorden tot noordoosten blijft waaien wordt het hierdoor wat warmer. Aan zee valt de temperatuurstijging misschien wat tegen en wordt het 12 tot 14 graden. In het binnenland kan het op Koningsdag 15 tot 17 graden worden en donderdag wordt het met 17 tot 20 graden nog wat warmer.

Zonnebril op. Foto: AdobeStock / Bonsales.
Zonnebril op. Foto: AdobeStock / Bonsales.

Later in de week en komend weekend ligt de temperatuur waarschijnlijk een aantal graden lager. Omdat zon en wolkenvelden elkaar afwisselen kan de noordelijke wind in de schaduw fris aanvoelen. Ook neemt de kans op een bui dan iets toe. Liefhebbers van warm weer zullen donderdag hun slag moeten slaan.

Upday logo

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven