Dit is de verwachting voor het lange Koningsdagweekend

25 april 2020, 09:19

Actueel
weerfotoweekend2404-1280x600
weerfotoweekend2404-1280x600
weerfotoweekend2404-1280x600

Aanstaande maandag is het Koningsdag. Door het coronavirus is van een feestelijke buitendag geen sprake en is deze dag omgedoopt tot Woningsdag. Het weerbeeld ziet er dit lange Koningsdagweekend goed uit met flink wat zon, maar vooral in het noorden komen ook wolkenvelden voor. De temperatuurverschillen tussen noord en zuid zijn, met 12-20 graden, groot. Genieten van het aangename weer doen we nog steeds in en rondom het huis.

Het warme weer van de afgelopen week gaat verdwijnen. De wind draait naar het noorden en daarmee wordt koelere lucht aangevoerd. De zon schijnt vooral zondag flink, zaterdag is het regionaal bewolkt. Neerslag wordt dit lange Koningsdagweekend niet verwacht.

De temperatuur stijgt naar 13-16 graden in het noorden en westen. In het zonnige zuiden komen de maxima uit op 17-19 graden. Vlak aan zee en in het Waddengebied is het 12-14 graden.

De verwachting voor deze vrijdag lees je in het uitgebreide weerbericht.

weerfotokoningsdag
weerfotokoningsdag

Foto: Jannes Wiersema

Warmste Koningsdag?

Maandag, Koningsdag en normaal gesproken een dag dat iedereen de straat op gaat, blijft het droog. De dag start met veel zon, maar geleidelijk is er ook bewolking zichtbaar. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur is vrij hoog voor eind april. Het wordt 16-17 graden in de kustprovincies en 18-22 graden in de rest van het land.

Mocht de temperatuur in De Bilt stijgen naar 17,7 graden of meer dan is sprake van de warmste Koningsdag. De warmste Koningsdag tot nu toe was gelijk de eerste in 2014. Deze dag werd gevierd op zaterdag 26 april. Wanneer de koudste Koningsdagen/Koninginnedagen waren lees je hier.

Foto: Ben Saanen

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven