Weekendweer: wordt het opnieuw tropisch?

23 juni 2023, 07:30

Weekendverwachting
Bij mooi en warm weer zijn de stranden vaak druk. Foto: Phil Nijhuis

Na een wisselvallig donderdag met vooral in het zuidoosten plaatselijk flink wat regen keert het stabiele zomerweer dit weekend weer terug. De temperatuur loopt daarbij flink op. Op zaterdag wordt het op uitgebreide schaal zomers warm en zondag kan het lokaal zelfs tropisch worden. Alle details lees je in deze weekendverwachting.

Deze ochtend is het zonovergoten in een groot deel van het land, maar later komen enkele stapelwolken voor. De zomerse temperaturen keren weer terug. Landinwaarts wordt het 25 of 26 graden. Alle details over het weer van vandaag lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Volop zomerse taferelen

Op de eerste dag van het weekend is het schitterend weer om er op uit te gaan. Er is veel ruimte voor de zon, maar er komen ook enkele stapelwolken voor. In het oosten kan een enkele stapelwolk uitgroeien tot een plaatselijke bui, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het gewoon droog en vrij zonnig. Het wordt 24 tot 27 graden.

Zondag tropisch heet

Het is niet de eerste keer deze maand dat we tropische temperaturen in een weekend ervaren, ook dit weekend ontkomen we er niet aan. Op de tweede dag van het weekend wordt het namelijk tropisch warm in het zuiden en oosten van het land. Ook in de kustprovincies is het volop zomers met 28 of 29 graden. Het is hierbij zonovergoten en daarmee is het heerlijk weer om op het strand te liggen.

Hoge zonkracht

Ga jij met deze tropische temperaturen lekker bij een meertje liggen of op het terras zitten? Smeer je dan goed in want de zon is in heel het land zeer sterk met zonkracht 7 en in het zuiden zelfs een zonkracht 8. Jouw onbeschermde huid kan al binnen 10-15 minuten verbranden.

Lees ook: dit is de kracht van de zon

Dit weekendweerbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven