Dit wordt het weer tijdens de testdagen van de Formule 1

20 februari 2024, 07:45

Sport
Max Verstappen tijdens de testdagen in Bahrein, 23 februari 2023. Foto: Redbullcontenpool/Clive Mason/Getty Images

Het Formule 1 seizoen gaat binnenkort weer van start. Na een winterstop van enkele maanden stappen de coureurs woensdag weer in hun race-auto's. Nog niet om te racen, maar om te kijken hoe de teams ervoor staan. In dit artikel blikken wij alvast vooruit op het weer tijdens de start van de Formule 1.

Net als voorgaande jaren wordt het Formule 1 seizoen afgetrapt in Bahrein. Over een periode van drie dagen wordt vanaf woensdag gekeken hoe de teams uit de winterstop komen. Door het standvastige weerbeeld in de regio is het weerbeeld niet heel spannend.

Bahrein kent een woestijnklimaat en in de zomermaanden zijn temperaturen van 40 graden ook zeker geen uitzondering. Dit is ook één van de redenen dat deze race niet middenin het seizoen, tijdens de zomermaanden, plaatsvindt. Eind februari stijgt de temperatuur op regelmatige basis wel al naar zomerse waarden. Ook tijdens de testdagen komen de maxima in de buurt van deze zomerse waarden, maar waarschijnlijk wordt dit net niet gehaald. Woensdag tot en met vrijdag stijgt de temperatuur dagelijks naar 22 of 23 graden.

Hierbij is het vaak zonovergoten met hooguit enkele sluierwolken die over het circuit trekken. Een briesje vanaf zee kan voor enige verkoeling zorgen. De zonkracht is met UV-index 8 hier al erg sterk. Onbeschermd kan je huid dan al binnen 10 minuten verbranden.

Verwachting testdagen F1 Bahrein 2024
Verwachting testdagen F1 Bahrein 2024

Eerste race waarschijnlijk ook warm en zonnig

Volgende week zondag op 2 maart staat de eerste race van het seizoen op het programma. Het is nog vrij ver weg, maar door het standvastige weerbeeld in deze regio is de kans groot dat de coureurs ook dan kunnen rekenen op een zonnige race. Mogelijk dat de temperatuur dan wel zomerse waarden haalt van 25 graden of meer.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven