Voetbalwedstrijden afgelast vanwege weersomstandigheden

20 januari 2023, 13:45

Sport
Sneeuw op de Tribune. Foto: ANP / ED VAN DE POL

De voetbalwedstrijd Willem II-FC Eindhoven in de Keuken Kampioen Divisie is afgelast. Vanwege de winterse weersomstandigheden is het veld van het Koning Willem II Stadion in Tilburg onbespeelbaar, laat voetbalbond KNVB weten. De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle in de Eredivisie Vrouwen gaat ook niet door.

Willem II vreest ook dat dat de weersomstandigheden kunnen leiden tot verkeersproblemen rond het stadion. De bond gaat het duel op korte termijn opnieuw inplannen.

Het veld van Fortuna Sittard voor de wedstrijd tussen de voetbalsters van Fortuna en PEC Zwolle is ook onbespeelbaar geworden door de sneeuw. De wedstrijd wordt ook op een nog te bepalen datum ingehaald.

FC Den Bosch meldt dat de club het veld aan het schoonvegen is. Uiterlijk om 17.00 uur wordt een besluit genomen of de wedstrijd tegen Jong PSV kan doorgaan. MVV Maastricht laat ook weten dat het veld later vrijdagmiddag nog gekeurd wordt. De club gaat er vooralsnog van uit dat de wedstrijd tegen Heracles Almelo doorgaat. Top Oss heeft het veld van het stadion sneeuwvrij en denkt eveneens dat de wedstrijd tegen NAC Breda kan doorgaan, meldt de club via Twitter.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven