Drukkend warme start Nijmeegse Vierdaagse

19 juli 2022, 15:00

Benauwd weer. Foto: Jan Boneschansker

De echte hitte is woensdag voorbij, maar op de eerste wandeldag wordt het met 29 à 30 wel flink warm. De lucht is ook vochtiger en kan daardoor drukkend aanvoelen. Er zijn zonnige perioden, maar gelukkig ook wolkenvelden. Wel neem de kans op onweer in de middag toe. De dagen daarna is het minder warm.

Deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse krijgen op de eerste wandeldag te maken met warm en drukkend weer.

Morgen is het om 04.00 uur in Nijmegen zo’n 23 graden. Daarmee is het zeer zacht. Zodra de zon in de vroege ochtend begint te klimmen wordt het langzaam warmer. Er zijn dan zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Ondanks dat het lang niet zo heet is als de voorgaande dagen kunnen deelnemer benauwdheid ervaren. De lucht is namelijk wat vochtiger dan voorgaande dagen en de temperatuur stijgt naar 27 graden.

Kans op 30 graden

In de middag zijn er zonnige perioden en wolkenvelden. Afhankelijk van de hoeveelheid zon kan het nog 30 graden worden. De kans op een paar regen- of onweersbuien stijgt, richting het eind van de middag wanneer de deelnemers binnen moeten zijn.

Donderdag is het heel ander weer. Het is bewolkt met 18 à 19 graden en daarbij kan het af en toe regenen. In de middag stijgt de kans op droog weer. Het is dan een graad of 22 wolkenvelden en af en toe zon.

De laatste dag van de vierdaagse wordt het 23 graden. Zon en wolken wisselen elkaar af en waarschijnlijk blijft het droog. Daarbij staat een zwakke, hooguit matige wind uit het noorden.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black