Noodweer op Corsica en in Italië

18 augustus 2022, 15:30

Foto: ANP / EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Op het Franse eiland Corsica en in Italië heeft noodweer mensenlevens geëist. Door een zware storm op Corsica in de Middellandse Zee kwamen zeker vijf personen om het leven. Meerdere slachtoffers werden op campings geraakt door omvallende bomen, onder wie een meisje van 13 jaar, melden Franse media. Een oudere vrouw stierf toen een afgerukt dak van een hut op haar auto belandde.

Corsica had vanochtend al met het noodweer te maken. In Marignana werd een windstoot gemeten van maar liefst 225 km/uur. De gemiddelde wind bereikte zelfs even orkaankracht. In Calvi piekte de wind tot 197 km/uur en in Ile Rousse is een windstoot van 185 km/uur gemeten.

De schade is aanzienlijk. Zeker 45.000 huishoudens op het eiland kwamen zonder stroom te zitten. Op campings zijn zeker twee doden gevallen. Zij werden geraakt door omvallende bomen. Een van de slachtoffers is een jonge vrouw van 20 jaar. Zeker negen personen op de campings in Balagne en bij Vico raakten gewond, melden Franse media.

De zware bui boven Corsica vanochtend:

Beelden van de bui tijdens de passage bij het vliegveld:

Indrukwekkende beelden Italië

Ook delen van Italië gingen gebukt onder noodweer na een lange periode van hitte en droogte. In Toscane stierven twee mensen die tijdens een storm door een boom werden geraakt, melden Italiaanse media. In de buurt van Lucca was het een man die om het leven kwam, in een park van Carrara ging het om een vrouw.

Onderstaande beelden komen uit Piombino, Toscane:

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black