Lokaal wateroverlast door onweersbuien

17 juni 2020, 08:11

Wateroverlast
weerfotoKJ-1280x600
weerfotoKJ-1280x600
weerfotoKJ-1280x600

De regen- en onweersbuien veroorzaken vandaag regionaal wateroverlast. De zwaarste buien vielen in Noord-Brabant en Zuid-Holland. In Voorschoten viel 41 millimeter en in Breda zat 38 millimeter in de regenmeter. In de omgeving Dordrecht werd een windhoos waargenomen.

De onweersbuien verplaatsen zich langzaam zodat veel regenwater in korte tijd kon vallen. Voor de buien werd code geel uitgeven, maar inmiddels zijn alle waarschuwingen ingetrokken. Momenteel komt het nog tot buien, maar de kans op onweer neemt daarbij af en komende nacht is het overwegend droog. Wel is lokaal kans op nevel of een mistbank.

De meeste neerslag viel in Voorschoten met 41 millimeter. In Breda viel 38 en in Vlaardingen 34 millimeter. Verder noteerden Kesteren 29, Dordrecht 28, Leiden 26, Tilburg 23 en Roosendaal 21 millimeter.

Woensdag opnieuw kans op wateroverlast in het zuiden en zuidwesten

Morgen zijn er eerst perioden met zon, maar er ontstaan opnieuw stapelwolken en vooral in het zuiden en zuidwesten komen in de middag en avond weer flinke regen- en onweersbuien tot ontwikkeling. Lokaal kan opnieuw veel regen in korte tijd vallen met wateroverlast tot gevolg en ook hagel is niet geheel uitgesloten.

Foto: Kees Jak

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven