Weekendweer: grote verschillen tussen zaterdag en zondag

16 februari 2024, 07:30

Weekendverwachting

Het is deze dagen uitzonderlijk zacht. Donderdag noteerden we zelfs een lentedag op veel plekken in ons land en dat terwijl het midden februari is! Of we dit weekend ook lenteachtige temperaturen kunnen verwachten lees je in dit weekendweerbericht.

Vrijdag verloopt wisselvallig met droge perioden, maar ook perioden waarbij het af en toe weer even flink doorplenst. Alles over het weer tot het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Iets minder zacht

De verschillen zijn komend weekend in ieder geval heel groot! Niet vanwege de temperatuur, maar vanwege het weerbeeld. Zowel op zaterdag als zondag liggen de maxima tussen 9 en 12 graden. Dat is minder zacht dan de voorgaande dagen, maar nog steeds zachter dan normaal voor de tijd van het jaar. Normale waarden voor halverwege februari liggen rond 7 graden.

Toch zijn de verschillen zeer groot dit weekend. Als jij buitenplannen is het geen slecht idee om deze zaterdag te ondernemen. In de ochtend is vooral in de zuidelijke helft nog kans op een lokale bui, maar een groot gedeelte van de dag is het overal droog. Vooral in de middag kan de zon geregeld te zien zien en met ruim 10 graden en een zonnetje erbij is het dan prima weer om buiten iets te ondernemen! De wind is veelal zwak tot matig en komt uit het westen.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag neemt de bewolking geleidelijk toe, maar het blijft overal droog. Tijdens de nacht naar zondag koelt het af naar circa 7 graden.

Zondag wederom flink nat

De tweede dag van het weekend is het een stuk minder aangenaam om buiten te zijn. Er trekt een grootschalig regengebied over ons land waardoor het overal een geruime tijd gaat regenen. In het oosten kan het nog wel een lange tijd droog zijn. Hier gaat het pas in de loop van de middag regenen. Het regengebied verlaat uiteindelijk in de nacht naar maandag via het oosten ons land. Aan de temperatuur verandert weinig. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden bij een veelal matig wind uit zuidelijke richtingen.

Winter voorlopig ver te zoeken

In de nieuwe week nemen de neerslagkansen weer wat af, maar een enkele bui behoort nog wel tot de mogelijkheden. Mogelijk dat het in de loop van de nieuwe week weer flink wisselvallig wordt met veel regen en flink wat wind. Het is in ieder geval een zekerheid dat het volgende week zacht blijft met maxima rond 10 graden en minima ruim boven het vriespunt.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven