Weekendweer: volop zomerse taferelen

15 september 2023, 07:30

Komend weekend krijgen we weer te maken met hoge temperaturen en flink wat zon. Alle details over het weer lees je in dit weekendweerbericht.

Vandaag valt de temperatuur al iets hoger uit en dat is een voorbode op wat er ons te wachten staat in het weekend. Alle details over het weer van vandaag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zomers begin van het weekend

Zaterdag begint regionaal met wat mist, maar in de loop van ochtend lost de mist overal geleidelijk op. Er volgt een hele aangename (na)zomerdag met op veel plekken in het land zomerse temperaturen. Alleen in het noorden en langs de westkust is het met 23 of 24 graden net niet zomers warm. In Limburg wijzen de thermometers mogelijk zelfs 27 graden aan.

Daarmee is het beduidend warmer dan de 19 graden die gebruikelijk is voor halverwege september. Met een veelal zonovergoten weerbeeld en ook nog eens heel weinig wind voelt het dan gewoon hoogzomers aan en is het heerlijk om bij een meertje te gaan liggen voor een verfrissende duik.

Eerst buiige regen, later wat zon

Tijdens de ochtenduren is het bewolkt en valt af en toe buiige regen. In de middag zijn er wolkenvelden en vooral in het noordoosten komt het eerst nog tot buien. De buien trekken geleidelijk noordwaarts het land uit en dan is het overal droog. Zo nu en dan breekt de zon door en het warmt op naar 20 tot 22 graden in het noorden en westen en naar 23 of 24 graden in het oosten en zuiden. In het zuidoosten kan het lokaal nog 25 graden worden. Waaien doet het niet of nauwelijks en het voelt klam aan. Heerlijk weer om later op de dag bijvoorbeeld op het terras te zitten, maar voor de deelnemers van de Dam tot Damloop wordt het flink zweten!

Na het weekend de herfst in?

In de nieuwe week krijgen we te maken met een weersomslag. De temperatuur zet vanaf dinsdag een scherpe daling in en dagelijks neemt de kans op neerslag flink toe. Soms kan het ook stevig waaien en daarmee kan het zelfs een beetje herfstachtig zijn. Voordat het zover is kunnen we eerst nog genieten van een weekend met heerlijk (na)zomerweer!

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black