Weekendweer: wordt het beter weer?

14 juni 2024, 07:30

Weekendverwachting

Stabiel zomerweer laat al een tijdje op zich wachten en ook dit weekend is hiervan helaas geen sprake. Wat jij precies kan verwachten lees je in deze weekendverwachting.

Naast dat het deze dagen ronduit wisselvallig is ligt de temperatuur ook aan de lage kant voor de tijd van het jaar. Op dit moment bedraagt de gemiddelde temperatuur sinds 1 juni slechts 13,3 graden terwijl een normale junimaand gemiddeld doorgaans verloopt met 16,4 graden. Doordat de wind voornamelijk uit het noordwesten kwam bleef de temperatuur flink achter. Deze vrijdag komt de wind uit het zuiden tot zuidwesten, waardoor de temperatuur met 17 tot 19 graden wat hoger uitvalt dan eerder deze week. Of we het hierbij ook droog houden lees je in ons uitgebreide weerbericht Nederland.

Wisselvalligheid houdt aan

De nacht naar zaterdag verloopt ronduit buiig. Bijna overal in het land gaat het enige tijd stevig regenen en lokaal is hierbij ook onweer mogelijk. De minima komen uit rond een graad of 12 op de meeste plekken.

Zaterdag overdag hebben we eerst nog te maken met enkele wegtrekkende buien. In de loop van de ochtend is het vaak droog en schijnt de zon af en toe. Echt lang kunnen we van het droge weer niet genieten, want in de loop van de middag neemt de buienkans vanuit het westen alweer toe. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar 16 tot 18 graden en de wind is zaterdag vrij stevig. Er staat een matige tot aan de kust krachtige zuidwestenwind, 4-6 Bft. Bovendien kunnen bij buien en aan de kust enkele windstoten voorkomen. Ook in de avond en in de nacht naar zondag moeten we wederom rekening houden met enkele stevige buien.

Kunnen we zondag buiten voetbal kijken?

Zondag is het Vaderdag en om 15:00 uur speelt het Nederlands elftal de eerste EK-wedstrijd tegen tegenstander Polen. Al met al zou lekker buitenweer wel zo fijn zijn, maar helemaal droog houden we het helaas niet.

Lees ook: Zo verliep Vaderdag in het verleden.

Gedurende een groot gedeelte van de dag komen verspreid over het land buien voor. Dit betekent zeker niet dat de hele dag kletsnat verloopt. Tussen de buien door is het ook vaak droog met wat ruimte voor de zon en de buiigheid neemt in de loop van de dag flink af. Met een beetje geluk is het in jouw regio tijdens de start van Nederland-Polen (15:00 uur) dus gewoon droog. Als jij geen risico wilt nemen en de wedstrijd buiten wilt kijken is het toch slim om iets van een partytent neer te zetten. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind loopt de temperatuur op naar 17 graden vlak aan zee tot lokaal 20 graden in het zuidoosten. In de avond is het op de meeste plaatsen droog.

Website blog banner Im Weather

Stabiel zomerweer voorlopig niet in zicht

Na het weekend loopt de temperatuur nog wat verder op, maar dit gaat wel gepaard met enkele stevige regen- en onweersbuien. Het is nog wat onzeker, maar in de loop van de nieuwe week lijkt het tijdelijk iets droger te worden. Volgend weekend lijkt de wisselvalligheid echter weer toe te nemen. Al met al is van een langdurige droge periode voorlopig nog geen sprake.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven