Weertrend: kouder, warmer of aanmodderen?

14 mei 2021, 07:30

Buien lente landschap bloemen Foto: Gre van Kampen

Zonnig en warm lenteweer hebben we deze lente nog maar weinig gehad. Ook komende dagen staat het weerbeeld in het teken van buien en zijn de temperaturen aan de lage kant voor de tijd van het jaar. Kunnen we deze maand nog op een weersomslag rekenen? 

Net als gisteren zijn de buien vandaag vooral voor de zuidelijke helft van het land. Lees hier meer over in het uitgebreide weerbericht voor Nederland.

In het weekend krijgt het hele land te maken met buien. Vooral zondag belooft een behoorlijk natte dag te worden met op veel plaatsen 5-10 mm regen en regionaal nog wat meer. Ook is bij buien kans op onweer. De maxima komen uit op 13 graden in het noordwesten tot lokaal 16 graden in het zuidoosten en oosten. Hiermee is het koud voor half mei. Maxima van 16-19 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar. 

Ook volgende week houden we een weerbeeld met vrij veel wolken en dagelijks buien. De meeste buien zijn voor de middag en de eerste helft van de avond. De maxima blijven uitkomen tussen 13 graden aan zee en 16 graden in het zuidoosten. De minima liggen rond 7 graden.  

Meer ruimte voor de zon

Aan het einde van de week komt er wat meer ruimte voor de zon, al blijft dagelijks kans op buien. Mogelijk wordt het ook iets warmer met maxima van 14-17 graden. De kans op maxima ruim boven de 20 graden is ook voor het Pinksterweekend amper 10%. 

Kansen op warm weer nemen iets toe 

Na Pinksteren stijgt deze kans naar circa 20% met zelfs een klein kansje op zomerse maxima. Er is echter ook een 80% kans op een voortzetting van buiig weer met maxima onder de 20 graden.

Foto: Gre van Kampen

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black