Moet de paraplu mee tijdens de provinciale verkiezingen?

14 maart 2023, 08:00

Kun je droog naar de stembus gaan? Foto: Rob Beckers

Het zeer zachte weer hebben we achter ons gelaten. Gisteren werd het plaatselijk nog 18 graden, maar vandaag is het een stuk kouder met maxima rond 9 graden. Ook morgen tijdens de verkiezingen ligt het kwik rond deze waarde. Of je daarbij wel droog bij de stembus komt, lees je in dit artikel!

Vandaag is het niet meer zo onstuimig als gisteren, maar is het met 8 graden ook frisser. Vooral in het oosten valt nog regen, maar vanuit het westen wordt het droger met af en toe zon.

Tijdens de slotdebatten in de avond koelt het buiten snel af richting het vriespunt. Er trekt een aantal winterse buien over het land met kans op natte sneeuw en hagel. Deze buien houden ook in de nacht en ochtend van woensdag aan, dus als je naar het stembureau gaat is een paraplu zeker aan te raden!

Later in de ochtend wordt het op steeds meer plaatsen droog, waarna de zon ook meer ruimte krijgt. Erg warm wordt het niet en met met 7 tot 9 graden is het zelfs iets kouder dan gemiddeld deze tijd van het jaar. Het overwegend droge weer in de middag en avond zal positief zijn voor de opkomst, want met langdurige regen blijven sommige mensen toch thuis.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar was het vrij zacht met 13-14 graden. In Zeeland was het bewolkt, maar in de rest van het land was veel ruimte voor de zon. Tijdens de vorige provinciale verkiezingen op 20 maart 2019 was het ook droog, maar de bewolking overheerste wel met maxima tussen 10 en 13 graden.

Donny de Koning

Donny de Koning

Presentator en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black